Omdat de grote Social Media sites zoals Facebook, Twitter, etc. in toenemende mate censuur toepassen en gebruikers blokkeren schijnbaar zonder reden anders dan niet welgevallige content zijn wij overgestapt naar Urubin.com. Stap ook over en volg ons daar! Maak u vrij van censuur door Facebook en de rest niet meer te steunen! Klik Hier!

Einsteins zwaartekrachttheorie moet mogelijk worden herschreven

0

Einsteins zwaartekrachttheorie moet mogelijk worden herschreven. Onderzoekers van de Universiteit van St Andrews in Schotland hebben namelijk een gigantische groep sterrenstelsels gevonden die veel sneller van ons af bewegen dan voorspeld.

Deze cluster van kleine sterrenstelsels, die een doorsnee heeft van 10 miljoen lichtjaar, dijt in rap tempo uit.

Het onderzoeksteam denkt dat buurstelsel Andromeda ooit langs ons eigen sterrenstelsel is gevlogen en daarbij diverse kleine sterrenstelsels de ruimte in heeft gekatapulteerd.

Regendruppels

“Als Einsteins zwaartekrachttheorie klopte, zou ons sterrenstelsel nooit dicht genoeg bij Andromeda in de buurt komen om iets met zo’n grote snelheid weg te schieten,” zei coauteur dr. Hongsheng Zhao.

Als de ontdekking klopt moeten we op een andere manier gaan kijken naar de zwaartekracht en onze kosmos.

“Deze kleine sterrenstelsels zien eruit als regendruppels die van een ronddraaiende paraplu zijn geslingerd,” zei hoofdonderzoeker Indranil Banik.

Twee mogelijkheden

“De kans dat willekeurig verspreide sterrenstelsels bij toeval zo’n patroon vormen is 1 op 640,” voegde hij toe.

Gedacht wordt dat de Melkweg en Andromeda altijd om elkaar heen draaiden en dwergstelsels daarbij de ruimte inslingerden.

Volgens Zhao en zijn team zijn er twee mogelijkheden: Einsteins theorie klopt en er moet een andere verklaring zijn voor het feit dat de sterrenstelsels zo snel van ons af bewegen of ons huidige zwaartekrachtmodel moet worden herzien.

Op de schop

Vorig jaar publiceerde natuurkundige Erik Verlinde een nieuwe theorie over de zwaartekracht, die een doorbraak zou kunnen betekenen in de natuurkunde.

“Onze gangbare ideeën over ruimte, tijd en de zwaartekracht moeten hoognodig op de schop,” zei hij.

“We weten al heel lang dat Einsteins theorie van de zwaartekracht niet door één deur kan met de kwantummechanica.”

Het onderzoek is verschenen in Monthly Notices of the Royal Astronomical Society.

[University of St Andrews]

 Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen op een natuurlijke wijze Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne, eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek, maar [Lees Verder]

ad2-png
Neusholte problemen natuurlijk oplossen
Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder...]
ad3-png
Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!
Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine, en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder...]
 
Share.

About Author

Comments are closed.

Open

Online Chat

Close
T2W
WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux