Omdat de grote Social Media sites zoals Facebook, Twitter, etc. in toenemende mate censuur toepassen en gebruikers blokkeren schijnbaar zonder reden anders dan niet welgevallige content zijn wij overgestapt naar Urubin.com. Stap ook over en volg ons daar! Maak u vrij van censuur door Facebook en de rest niet meer te steunen! Klik Hier!

Microscopisch kleine stukjes plastic zitten nu in ons kraanwater. We drinken het dus gewoon op

0
De vervuiling van de planeet door plastic is nu zo ver gevorderd dat 83% van het “drinkbaar” kraantjeswater in de wereld is besmet met microplastics. Dat zijn kleine deeltjes plastic die in het milieu terechtkomen. In Europa zitten per halve liter kraantjeswater dat je drinkt gemiddeld 2 stukjes van plastic blijkt uit een nieuw onderzoek.

Miljarden mensen op aarde drinken dus gewoon plastic ondertussen. Een gevolg van de vervuiling door plastic. Microplastics zijn kleine deeltjes plastic die in het milieu terechtkomen. De afmeting van de deeltjes is niet gedefinieerd maar ze kunnen op microscopisch niveau voorkomen.

De deeltjes zijn afkomstig van slijtage van synthetische kleding tijdens wasbeurten maar worden ook toegevoegd aan peelings, tandpasta en cosmetica. Een deel van de in het milieu aanwezige microplastics zijn afkomstig van slijtage, met name van autobanden en het uiteenvallen van grotere stukken plasticafval door middel van golfslag en fotochemische processen in onze oceanen.

Als vissen de deeltjes inslikken komen de microplastics in de voedselketen terecht. Zeker één op drie vissen die je eet, hebben plastic in hun lijf, en dat plastic werken we zelf dus ook naar binnen. De microplastics worden ook opgenomen door organismen die water filteren zoals oesters en mosselen.

Er is nog maar amper onderzoek gedaan naar het effect van het binnenspelen van die microplastics. Eén onderzoek toonde aan dat de blootstelling van oesters aan microscopische bolletjes polystyreen de opname van voedsel wijzigt en de voortplanting verstoort. Hierdoor kregen de oesters minder en kleinere nakomelingen. Andere onderzoeken op dieren wijzen in dezelfde richting.

72%

83% van het drinkbaar kraantjeswater in de wereld blijkt nu zo’n microplastics te bevatten. Het gemiddeld aantal van die plastic vezels in Europa ligt op 1,9 per 500 ml. In de VS is het zelfs 4,8.

In Europa blijkt in de landen met het minst plastic in het drinkwater nog steeds 72% van al het kraantjeswater zo’n microplastics te bevatten. In de VS en andere delen van de wereld zoals India is dat zelfs 94%.

Het is wellicht nog erger: het onderzoek zocht naar microplastics die groter waren dan 2,5 micron. Maar we weten dat ze nog kleiner kunnen worden en dan worden ze ook echt gevaarlijk, want dan zijn die deeltjes zo klein dat ze een menselijke cel en onze organen kunnen penetreren.

Microplastics zitten ondertussen ook al in onder meer suiker en honing, en een recente Duitse studie vond ze in de 24 meest populaire bieren van dat land. Een Franse studie uit 2015 concludeerde dat de kleine deeltjes zelfs in de lucht zitten. Ze berekenden dat het in Parijs bijvoorbeeld jaarlijks 10 ton aan microplastics “regent” en ze ontdekten dat de microplastics ook in de lucht zitten van onze huiskamers.

Bron

 Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen op een natuurlijke wijze Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne, eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek, maar [Lees Verder]

ad2-png
Neusholte problemen natuurlijk oplossen
Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder...]
ad3-png
Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!
Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine, en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder...]
 
Share.

About Author

Comments are closed.

Open

Online Chat

Close
T2W
WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux