Omdat de grote Social Media sites zoals Facebook, Twitter, etc. in toenemende mate censuur toepassen en gebruikers blokkeren schijnbaar zonder reden anders dan niet welgevallige content zijn wij overgestapt naar Urubin.com. Stap ook over en volg ons daar! Maak u vrij van censuur door Facebook en de rest niet meer te steunen! Klik Hier!

Wetenschappers bang voor uitbarsting supervulkaan door kernproef Noord Korea

0

Na de laatste Noord Koreaanse kernproef zijn wetenschappers bezorgd dat nog meer ondergrondse explosies van deze omvang de actieve supervulkaan Paektu in het noorden van het land kan doen uitbarsten. Eerder dit jaar schreven we diverse malen over de Yellowstone supervulkaan in de VS, die al duizenden kleine aardschokken en aardbevingen heeft veroorzaakt, en die volgens Amerikaanse experts mogelijk veel eerder kan uitbarsten dan gedacht. Supervulkanen hebben de potentie om miljoenen slachtoffers te maken, en in het slechtste geval zelfs een einde te maken aan bijna al het leven op Aarde.

De meest recente kernproef, volgens het regime in Pyongyang met zijn eerste waterstofbom, produceerde volgens schattingen een dreun van 300 kilohertz, en heeft China doen besluiten om de metingen op radioactiviteit vlakbij de grens met Noord Korea verder op te voeren. Volgens Newsweek registreerden de Chinezen minder dan 10 minuten na de explosie een serie mysterieuze seismische schokken, naast de aardbeving die door de wereldmedia werden bericht.

Die schokken waren dermate hevig, dat Beijing besloot om het natuurreservaat bij de grens in het Changbai gebergte te sluiten, omdat men niet alleen bang is voor grote aardverschuivingen, maar ook dat de supervulkaan Paektu getriggerd kan worden. Volgens Disclose.tv kunnen bij een eruptie, waarbij enorme hoeveelheden magma, zwavel en giftig as in de atmosfeer worden gestoten, miljoenen mensen omkomen, en loopt zelfs al het leven op Aarde gevaar.

In een nieuw artikel in het wetenschappelijke blad Nature’s Scientific Reports wordt gezegd dat ‘een ondergrondse nucleaire testexplosie vlakbij een actieve vulkaan een directe bedreiging vormt’, omdat de magmakamer van een vulkaan door de schokgolven kan worden verstoord en geactiveerd. De Paektu supervulkaan kende voor het laatst in 1903 een (beperkte) uitbarsting, maar is nog steeds actief.

Riskant plan voor supervulkaan Yellowstone

Op 21 augustus schreven we dat de NASA een zeer riskant plan heeft bedacht om te voorkomen dat supervulkanen zoals in het Yellowstone nationale park tot uitbarsting komen. De kans dat er een allesvernietigende ‘categorie 7’ eruptie van deze vulkaan komt is volgens wetenschappers flink toegenomen nu er alleen al dit jaar duizenden aardschokken in het gebied zijn geregistreerd.

Het NASA plan behelst het druppelsgewijs afkoelen van de vulkaan door een 10 kilometer diepe tunnel naar de magmakamer te boren, en daar onder hoge druk water in te pompen. Het water zou als 350 graden hete stoom weer terugkeren, en op deze wijze de vulkaan heel langzaam afkoelen. Door in de kap over de magmakamer te boren, kan deze echter barsten, waardoor er schadelijke gassen vrijkomen en de vulkaan juist getriggerd wordt.

De vorige Amerikaanse regering hield in 2014 serieus rekening met een spoedige uitbarsting, en gaf honderden miljarden dollars uit voor slechts 10 jaar lopende contracten met Argentinië, Brazilië en Australië, voor de opvang van mogelijk miljoenen Amerikaanse vluchtelingen na zo’n verwoestende catastrofe, die in één klap een einde aan de VS kan maken en het hele noordelijke halfrond in een ‘nucleaire winter’ kan storten, die vrijwel niemand zal overleven.

(1) Bron

 Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen op een natuurlijke wijze Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne, eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek, maar [Lees Verder]

ad2-png
Neusholte problemen natuurlijk oplossen
Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder...]
ad3-png
Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!
Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine, en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder...]
 
Share.

About Author

Comments are closed.

Open

Online Chat

Close
T2W
WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux