Het laatste nieuws in Hengelo hier het eerst!

, / 397 0

Kasteeltuinen Twickel open voor publiek

SHARE

AMBT DELDEN – De tuinen en het park van Twickel zijn weer geopend voor bezichtiging. De tuinen zijn ook in het vroege voorjaar zeer de moeite waard om te bezoeken. Het groen loopt nu snel uit of komt al in bloei. Vogels laten van zich horen en zijn goed te zien nu alles nog niet is dicht gegroeid. De damherten in de wildbaan hebben bezoek van groene spechten op zoek naar emelten in het gazon.

In de formele tuin nabij het kasteel staat de Oranjerie. Daar is nu nog te bekijken waarvoor de Oranjerie is bedoeld: winterverblijf voor Twickels oranjebomen. Na ijsheiligen, als het gevaar op vorst is geweken, gaan deze ‘kroonjuwelen’ naar buiten en kan de tuinbezoeker naar binnen om er een drankje te nuttigen (open vanaf 20 mei).

Citrusbomen
Citrusbomen zijn er al eeuwen op Twickel. De huidige collectie bestaat uit 22 bomen van zes verschillende soorten, tussen 150 en 250 jaar oud. De bomen van Twickel zijn zo zeldzaam, dat ze samen met die van Paleis Het Loo zijn ondergebracht in de Nationale Plantencollectie. Door deze bijzondere zorg wordt voorkomen dat genetisch materiaal van een paar honderd jaar oud verloren gaat. De oranjebomen zijn zo kenmerkend voor Twickel, dat de vernieuwde lijn producten in de Landgoedwinkel wederom is voorzien van een citrus-dessin.

Openingstijden
Tuinen & Park van Twickel zijn te bezichtigen van woensdag tot en met zondag van 10.00 tot 17.00 uur (tot eind oktober). Entree via Bezoekerscentrum | Landgoedwinkel aan de Twickelerlaan 7 in Ambt Delden. De entree bedraagt 5 euro p.p.

Reaguur dan!

Close

PASSWORD RESET

REGISTER


LOG INWordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux