Het laatste nieuws in Hengelo hier het eerst!

, / 765 0

Politici in Hengelo praten na over verkiezingen, PVV bedankt.

SHARE

Maandag 10 april geven zes fractievoorzitters hun visie op de uitkomst van de landelijke verkiezingen in het politiek cafe Hengelo’s Peil en het effect ervan op de gemeenteraadsverkiezingen die worden gehouden in maart 2018

 Maarten Hollander (PvdA). Maureen Muller (CDA), Gezinus Knegt (ProHengelo), Leo Janssen (Lokaal-Hengelo), Onno Fiechter (VVD) en Floor van Grouw (SP) praten mee aan tafel.

De PvdA heeft landelijk een flinke nederlaag geleden en de vraag is of en in hoeverre dit effect zich opnieuw zal voordoen bij de raadsverkiezingen. Het CDA daarentegen lijkt de gunst van de kiezer te hebben op dit moment.

PVV

Onder de partijen is veelal opluchting over het feit dat de PVV verstek laat gaan bij de Hengelose raadsverkiezingen. Deze opluchting zou wel eens te vroeg kunnen zijn omdat op 19 april wordt bekeken of er voldoende geschikte kandidaten zijn om ook in Hengelo mee te doen. De algemene verwachting is dat de PVV in staat is een behoorlijk aantal stemmen en daarmee raadszetels weg te halen bij de andere partijen.

De PVV’ers Roy van Aalst uit Hengelo(Zojuist gekozen als tweede kamer lid)en fractievoorzitter Edgar Mulder in de Provinciale Staten van Overijssel waren ook uitgenodigd voor een toelichting, maar sloegen de uitnodiging af.

Lokaal Hengelo

Voor de nieuwe partij van Leo Janssen liggen er deze verkiezingen kansen om uit te groeien tot een volwaardige speler op het politieke toneel van Hengelo, na de afsplitsing van Pro Hengelo. De partij heeft al stevig laten zien waar ze staat met betrekking tot het Afval beleid van Hengelo, en staat met activisten van Afvalloos Hengelo en ondersteund ook de petitie van Urubin. Gezien het feit dat verschillende peilingen hebben uitgewezen dat 83% van de inwoners van Hengelo tegen het zogeheten omgekeerd afval inzamelen is zou ook hierdoor de nodige zetelgroei kunnen ontstaan.

Reaguur dan!

Close

PASSWORD RESET

REGISTER


LOG INWordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux