Het laatste nieuws in Hengelo hier het eerst!

, / 1354 0

De groeiende afvalberg in Hengelo

SHARE

We horen vanuit de gemeente kanalen en via Twente Milieu alleen de zogeheten succesverhalen sinds de invoering van Diftar, maar over de toenemende klachten over de gigantische rotzooi bij onder meer de diverse milieu eilanden hoor je ze niet.

De bewoners uiteraard wel, Facebook staat vol met prachtige plaatjes van mini vuilnisbelten in de dop, om nog maar te zwijgen over de schrikbarende toename van zwerf afval en illegale dumps in het buitengebied.

Dat de gemeente dergelijke zaken bewust weglaat om kritische geluiden vanuit de inwoners te voorkomen wordt ook pijnlijk duidelijk door de actie in samenwerking met Twente Milieu waarbij komiek Jeffrey “Hengelo O O” Spalburg is ingehuurd om middels een viertal komische video’s alleen de positieve effecten van het innemen van de grijze afval container te benadrukken.

Ondertussen weten de bewoners wel beter, zoals we heel treffend zagen verwoord in de Facebook Groep “Afvalloos Hengelo, Bak of Zak”  waar een lid het als volgt verwoorde:

“Lijkt mij verstandig om zoveel mogelijk foto’s te verzamelen van vieze misstanden bij de ondergrondse containers en milieueilanden. Vooral als het omgekeerd inzamelen in heel Hengelo is ingevoerd.
Bestemd voor de GGD. Want de volksgezondheid komt in het geding. En dat is echt niet op te lossen met boa’s!!”

Deze opmerking ging vergezeld met de nodige foto’s om deze opmerking te illustreren.

Wanneer we zien dat de gemeente Hengelo blijkbaar niet in staat is de huidige situatie met betrekking tot het inzamelen van afval onder controle te houden geeft dat te denken over het vermogen van de Gemeente om dit na inname van de container voor het restafval en de plaatsing van 230 ondergrondse containers, dat ineens wel te kunnen.

Vrees voor nog meer overlast

Inwoners vrezen overlast van illegale afval dumps, versmerende inzamelplekken, overlast van ongedierte, en de daardoor toenemende risico’s voor de volksgezondheid en gezien wat de gemeente de afgelopen jaren heeft laten zien zijn deze zorgen niet onterecht

In mei is er opnieuw een politieke markt waarbij het onderwerp van omgekeerd inzamelen opnieuw aan bod zal komen.

Reaguur dan!

Close

PASSWORD RESET

REGISTER


LOG INWordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux