Het laatste nieuws in Hengelo hier het eerst!

, / 543 0

Oproep Burgemeester Schelberg – Wie verdient een lintje?

SHARE

U kent het wel, bij de lintjesregen op de dag voor Koningsdag, dat u denkt: ‘Binnen mijn vereniging verdient iemand ook wel een lintje.’ Dit is het moment om daar eens goed over na te denken!
Onze stad wordt gedragen door verenigingen, stichtingen, organisaties en alle andere manieren waarop inwoners zich verenigen. Daar ben ik trots op. Al die verenigingen kunnen niet zonder vrijwilligers. Het werk dat sommige mensen doen, is zo bijzonder dat u ze misschien op een speciale manier wilt belonen. Een schouderklopje? Een bloemetje? Of, voor de meest bijzondere vrijwilliger: hebt u wel eens aan een Koninklijke Onderscheiding gedacht? Uw vrijwilliger verdient het! In dit filmpje geeft burgemeester Schelberg aan waarom hij het belangrijk vindt dat u zo’n voordracht doet.

Wie komt in aanmerking voor een lintje?

Iemand die in aanmerking kan komen voor zo’n Koninklijke Onderscheiding, moet aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo moet de samenleving profiteren van het werk van die persoon, is hij/zij een voorbeeld die anderen motiveert en stimuleert én doet hij/zij al gedurende een langere periode intensief bijzonder werk.

Geef iemand op voor de lintjesregen

De jaarlijkse toekenning van de Koninklijke Onderscheidingen rondom Koningsdag wordt de lintjesregen genoemd. U kunt iemand ook voordragen voor uitreiking op een andere dag. Bijvoorbeeld bij een afscheid of jubileum, of een andere bijzondere gebeurtenis die te maken heeft met de activiteiten van diegene.

Gewoon nomineren!

Vindt u dat het hoog tijd wordt dat iemand een lintje krijgt? Neem dan contact op met Anja van der Ham, medewerkster Kabinetszaken van de gemeente, via 074-2459244 of [email protected]. Zij kan in grote lijnen aangeven of de persoon in kwestie in aanmerking komt voor een lintje. In een persoonlijk gesprek wordt de procedure met u doorgenomen. Voor de lintjesregen 2018 moet uw aanvraag vóór 1 juni 2017 bij ons binnen zijn.

Wij zien uw aanvragen graag tegemoet!

Sander Schelberg, burgemeester van Hengelo

Reaguur dan!

Close

PASSWORD RESET

REGISTER


LOG INWordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux