Het laatste nieuws in Hengelo hier het eerst!

, / 640 0

Verslag Hengeloos peil

SHARE

Vanavond waren we ter plekke bij Hengeloos Peil in Brasserie So Nice, waar een zestal fractievoorzitters te gast waren voor een nabeschouwing van de resultaten van de landelijke verkiezingen en hoe deze hun weerslag zullen hebben op de aankomende gemeenteraadsverkiezingen in 2018.

In de eerste helft van het programma zagen we, Gezinus Knegt (ProHengelo),Onno Fiechter (VVD) en Floor van Grouw (SP). In een naar onze smaak wat tamme discussie ging het voornamelijk over wat de gevolgen zouden zijn wanneer de PVV de komende verkiezingen mee zou gaan doen. Terloops werd ook het afvalbeleid nog even aangehaald en tot ondergetekende’s stomme verbazing houdt de heer Knegt nog steeds vol er een probleem van te zullen maken indien blijkt dat het voorgenomen plan voor problemen gaat zorgen. Gezien het stemgedrag van Pro Hengelo tijdens de motie vreemd, zet ondergetekende hier dan ook grote vraagtekens bij en lijkt het weer te gaan om een showtje voor de bühne.

Enfin, in de tweede helft na een vermakelijke monoloog van Pier van Dijk, die zichtbaar in minder goede aarde viel bij een van de presentators gaf van Dijk weer een satirische sneer ten beste, zoals we van hem gewend zijn, was het de beurt aan Leo Janssen(Lokaal-Hengelo), Maarten Hollander (PvdA), en Maureen Muller (CDA) die ten eerste dezelfde vragen voorgeschoteld kregen als de eerste gasten. Hierbij was het heel duidelijk dat waar de andere gasten in eerste en tweede helft met fluwelen handschoentjes werden aangepakt, Leo Janssen de volle laag kreeg. Dat lijkt oneerlijk, maar is volstrekt logisch, omdat van alle gasten aan de tafel in beide helften van het programma Leo, en daarmee Lokaal-Hengelo de enige is die ook met echte antwoorden komt, dat wil zeggen wanneer ze hem eens uit zouden laten spreken.

Als er een ding is wat nu onomwonden naar voren is gekomen uit het debat, dan is het dat terwijl de andere partijen al bezig zijn met het verdelen van het pluche, Lokaal-Hengelo bezig is met de inwoners van Hengelo en zich voor alsnog drukker maakt om het nu, waar de problemen, met name op het afval beleid en de enorme verspillingen waar de gemeente zich de afgelopen vier jaren aan schuldig heeft gemaakt spelen.

Hoewel het algehele programma wat tegen viel(te tam, te mak en geen verbaal vuurwerk) is bovenstaande toch wel iets belangrijks wat naar voren is gekomen. De opkomst in de zaal viel wat tegen in vergelijk met de vorige editie, maar hopelijk pikken genoeg mensen de uitzending op wanneer deze online beschikbaar komt en trekken dan zelf ook deze conclusie.

We zullen de uitzending dan ook publiceren hier op Hengelo Actueel zodra deze beschikbaar komt.

Reaguur dan!

Close

PASSWORD RESET

REGISTER


LOG INWordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux