Het laatste nieuws in Hengelo hier het eerst!

, / 1530 1

Alternatieve realiteit

SHARE

Wellicht heeft u wel eens gehoord van de theorie over parallelle universums,

“Een parallel universum of alternatieve werkelijkheid is een van de eigen werkelijkheid onafhankelijk bestaande werkelijkheid die er tegelijk mee voorkomt. …

http://nl.wikipedia.org/wiki/Parallelle_universums”

Wie zoals ik graag bovenop de politiek blijft zitten, op zowel lokaal als landelijk niveau, kan haast niet anders dan deze theorie onderschrijven, wanneer we kijken naar het gedrag en de besluiten van politici.

Neem nou bijvoorbeeld mijn *kuch* favoriete CDA Wethouder Marcel Elferink. De logica waarmee deze man zijn beleid en besluiten verdedigd is zo weggelopen uit een andere werkelijkheid dan de onze, waar recht krom is, boven onder is en zo verder. Ik verdenk deze man er ook van dat elke avond, wanneer hij van zijn werk naar huis gaat hij gewoon zijn hielen drie keer tegen elkaar klikt, terwijl hij roept “There’s no place like home” en wanneer hij de volgende dag weer naar zijn werk gaat hij gewoon de “yellow brick road” volgt.

Een kleine greep uit de lange lijst van besluiten die hij nam en zijn redenatie daarvoor:

In een artikel in Tubantia op 10 maart 2016, konden we lezen dat “de bijna voltallige gemeenteraad over wethouder Marcel Elferink heen viel, omdat ze  zich absoluut niet konden vinden in de aanpak van de gemeente om plekken waar illegaal zakken worden neergezet niet op te halen”.

Een begrijpelijke klacht zouden u en ik zeggen nietwaar? Nou niet de beleving van onze in een parallel universum levende wethouder. Zijn verweer was:

“Ik ben dat niet van plan.” “We willen het restafval juist verminderen. De vervuiler betaalt.” Deze reactie was op een voorstel van D66 om mensen 100 tot 150 kilo afval gratis te laten wegbrengen naar het milieupark om dit dumpen tegen te gaan.

Laten we eens kijken naar de door de wethouder gevolgde logica: Hij straft dus de vervuiler door gedumpt afval niet op te halen(Ter illustratie, Ik dump een vuilniszak in uw voortuin, en Wethouder Elferink laat deze liggen in uw tuin om mij te straffen.)
Zoals gezegd, in de wereld waarin Wethouder Elferink leeft is recht krom, boven onder en bestraffen we de vervuiler door de slachtoffers van de vervuiling met de rotzooi te laten zitten…
Met bovenstaande in gedachten en in de wetenschap dat deze wethouder ook de aanstichter is van het zogeheten omgekeerd afval inzamelen kan ondergetekende zich prima voorstellen dat ondanks alle gepresenteerde feiten over hoe nascheiding beter voor het milieu en goedkoper is, hoe wetgeving bij de uitvoer van dit beleid wordt overtreden en hoe beperkte mensen erdoor worden gedupeerd, de wethouder van mening is dat het een schoolvoorbeeld is van een succesverhaal.
Naar mijn mening, wordt het de hoogste tijd dat deze wethouder voor de laatste maal drie keer met zijn hielen klikt, en roept “There’s no place like home” en daar dan vervolgens ook blijft.
De man is in mijn beleving een gevaar voor de stad, en rijp voor het Pieter Baan centrum voor een gedegen onderzoekje en bijbehorende medicatie. Echter, gezien het feit dat vrijwel de gehele gemeente raad met de staart tussen de benen achter deze man aanhobbelt met uitzondering van Lokaal-Hengelo en Lijst Horsthuis, doet mij het ergste vrezen…

Reaguur dan!

Close

PASSWORD RESET

REGISTER


LOG INWordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux