Het laatste nieuws in Hengelo hier het eerst!

, / 1010 0

Het wie, wat, waar en waarom van Hengelo Actueel

SHARE

Nu onze site en bijbehorende Facebook Pagina ongeveer een week oud zijn, komen de vragen. Wie zit er achter Hengelo Actueel? Is het een persoon, een politieke partij, of wellicht een combinatie van de genoemde mogelijkheden? Hoog tijd dus voor een “Over Ons” sectie op Hengelo Actueel, waar we stap voor stap uit de doeken doen waarom de site er is en wie er allemaal aan mee doen. Dus zonder verder gedraal gaan we u hier vertellen waarom de website Hengeloactueel.info het levenslicht heeft gezien.

Even Voorstellen:

Mijn naam is Everwijn Overberg en ik ben de oprichter, beheerder en eigenaar van Hengelo Actueel. Er zullen nu waarschijnlijk een aantal personen, die de berichtgeving op de site niet zo leuk vinden, teleurgesteld zijn, maar ik ben dus de enige persoon die achter deze site zit. Ik wordt niet gesubsidieerd door de gemeente, ook niet door politieke partijen in Hengelo en al helemaal niet door bedrijven. Sterker nog voor dat soort praktijken ben ik allergisch en dat is zelfs grotendeels de reden waarom ik Hengelo Actueel ben gestart. Nou kan ik natuurlijk nog een heel verhaal houden over mijn achtergrond, maar ik ben van mening dat wie meer wil weten over de persoon Everwijn Overberg mij het ook gewoon kan vragen en zo houden we deze pagina meer “to the point,” en dat brengt ons naar het volgende punt:

Waarom Hengelo Actueel

Al sinds het Internet er is ben ik al online, en verdien ik daar mijn brood. Door de jaren heen heb ik een behoorlijk netwerk opgezet van websites. Eind 2015 ben ik verhuist naar Hengelo. Op zich niets vreemds, maar dat werd anders eind 2016 toen we voor het eerst in heldere bewoordingen te verstaan kregen wat de ambities met betrekking tot het afval inzamel beleid van de gemeente inhield, namelijk de inname van de grijze afval container voor restafval. De argumentatie, uitvoer en vooral het duperen van zwakkeren in de samenleving hiermee stuitte mij tegen de borst, en zo was de actie “Red de grijze afval container“geboren. Dit was vanuit een van mijn andere sites genaamd urubin.com. Door de petitie kreeg ik min of meer bekendheid en kwam in contact met de lokale “who is who” op de politieke scene van Hengelo. Daarmee had ik ook het genoegen kennis te maken met de eigenaren, exploitanten en uitbaters van de diverse media outlets voor Hengelo. Hierbij Moet ik Met name Tijs Jagers noemen, de “nachtburgemeester”en zijn Hengelo Helemaal Stil? Facebook groep. Wat ik zag was gesubsidieerde media allemaal aan het infuus van de gemeente en/of bedrijven, en zoals ik al vaak heb gezegd, wiens brood men eet wiens woord men spreekt. Wat ik niet zag was echt onafhankelijke media, en dat was voor mij de reden waarom ik ben begonnen met Hengelo Actueel. Ik ben onafhankelijk, bekostig de site en alles wat daarbij hoort uit eigen zak en ben daarom ook niemand verantwoording verschuldigd. Ik ben van mening dat de inwoners van Hengelo recht hebben op tenminste een media outlet voor lokaal nieuws die niet uit de overheidsruif vreet en daardoor ook echt onafhankelijk is, en dat is Hengelo Actueel.

Werkt Hengelo Actueel Alleen?

Het korte antwoord hierop is JA, ik ben immers eigenaar en eindverantwoordelijke voor alles wat er op de site gebeurd. Echter, is niets zwart wit en heb ik contacten door heel Hengelo waar ik mee werk. Die zitten onder ondernemers, politieke partijen en ook actie groepen. Zo houd ik een vinger aan de pols van Hengelo. Wat ik niet doe en ook nooit zal doen, is mij laten betalen door welke instantie dan ook om een mening te verkondigen. Ook ben ik van mening dat Hengelo Actueel een plek moet zijn voor alle inwoners van Hengelo, en wie wil kan ons “nieuws”of opinies toezenden, en ook is er de mogelijkheid een eigen column te krijgen op de site. Dit aanbod is open voor iedereen: Bedrijven, Gemeente, Politieke partijen, echt IEDEREEN! We juichen afwijkende meningen juist toe, en zullen deze graag publiceren. Wilt u daar gebruik van maken, contact mij even via Facebook, of Twitter.

Tot Slot

Hengelo Actueel is een plek van en voor alle inwoners van Hengelo, en is bedoeld een platform te geven voor iedereen die dat wenst, zonder censuur. Iets wat mijns inziens hard nodig is in Hengelo. Wij leveren die plek(wij is ik + de diverse hosting providers waar ik gebruik van maak), dus heeft u iets te melden? Schroom dan niet ons een berichtje te sturen via Facebook of Twitter!

Reaguur dan!

Close

PASSWORD RESET

REGISTER


LOG IN



WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux