Het laatste nieuws in Hengelo hier het eerst!

, / 1017 0

Hengelo gaat voor het superdividend en houdt de Twence aandelen

SHARE

We hebben het er al eens eerder over gehad, over hoe de gemeente op slinkse wijze winst maakt op de afvalstoffenheffing doordat ze tevens de op één na grootste aandeelhouder is met 12,5 procent. Goed voor een ruw geschat kapitaal van zo’n 22 miljoen euro. Daar kon u alles over lezen in het artikel op onze andere site Urubin.com.

Verkoop wordt uitruil

In dat artikel gaven we ook aan dat er een aantal gemeenten zijn die overwegen hun aandelen te verkopen en zoals het er nu naar uitziet gaat het een vorm van uitruil worden waarbij onder andere Almelo haar aandelen van de hand zal doen wat ruimte schept voor Münster om in te stappen. Meer details hierover kunt u lezen in het artikel hierover van Tubantia.

Een blijvende gemeente spagaat

Hierdoor blijft de gemeente Hengelo dus zitten in een wat vreemde spagaat, want aandeelhouder blijven betekend ook dividend blijven ontvangen. We betalen dus niet alleen al 10 jaar teveel voor de afvalverwerking door Twence omdat ten eerste de gemeenten(= de aandeelhouders) de prijzen kunstmatig veel te hoog hebben gehouden maar ten tweede doordat ze superdividend krijgt uitgekeerd waarvan 40% is opgebouwd uit de afvalstoffenheffing die de inwoners met z’n allen jaarlijks betalen. Simpel gezegd worden we dubbel bestolen door de gemeente en het heeft er nu alle schijn van dat deze gemeente deze situatie laat voortduren.

Afval, het blijft een moeilijk onderwerp voor de gemeente Hengelo, die haar inwoners keer op keer belast en bestraft onder de drogreden van het milieu, terwijl ze langs andere zijde door middel van woekerwinsten bij Twence dubbel blijft cashen met belasting van de burger in de rechter en het superdividend in de linkerhand. En dan heeft ze nog het lef om voor 2017 de prijzen nog verder op te drijven, waarschijnlijk zodat de zittende coalitie goede sier kan maken met een drastische verlaging in 2018 zodat het stemvee ze nog dankbaar is ook voor de sigaar uit eigen doos. Een cadeautje doet het immers altijd goed in verkiezingstijd.

Reaguur dan!

Close

PASSWORD RESET

REGISTER


LOG INWordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux