Het laatste nieuws in Hengelo hier het eerst!

, / 654 0

Is Rabotheater op weg naar zijn laatste seizoen?

SHARE

De toekomst van het RABO theater is sinds gisteravond uiterst onzeker geworden. Na vreemde capriolen van de SP fractie sloot de SP zich aan bij D66 en CDA die van het theater af willen. Ondertussen confronteerde Bas van Wakeren (ProHengelo) deze partijen met hún verantwoordelijk voor het ontstaan van de huidige situatie.

U herinnert zich dat het Rabotheater kampt met grote tekorten op het onderhoud van het gebouw en de installaties. Deze zijn ontstaan omdat bij de bouw in 1998 ‘rekenfouten’ zijn gemaakt. Het theater kreeg uiteindelijk veel te weinig geld voor onderhoud. In 2002 heeft de gemeente ook nog eens geld aan het onderhoudsbudget onttrokken om tekorten op de nieuwbouw te financieren.

Om het theater te redden is circa 500.000 euro extra subsidie per jaar nodig. Fracties in de gemeenteraad zeggen niet te willen zwartepieten over de schuldvraag (in dat geval zouden ze de schuld aan zichzelf moeten geven…) maar het werd wel duidelijk dat CDA, D66 en SP het theater willen overdragen aan Enschede. Hengelo kan het niet meer betalen, vinden ze.

Lees verder bij de Bron

Reaguur dan!

Close

PASSWORD RESET

REGISTER


LOG INWordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux