Het laatste nieuws in Hengelo hier het eerst!

, / 1956 3

Het gesprek met de wethouder

SHARE

We hadden het al aangekondigd, vandaag was het dan zover, we hadden ons gesprek in zake het afval inzamelbeleid van de gemeente Hengelo met wethouder Marcel Elfrink en aanhang.

Ik arriveerde samen met medestander Willem Meijerink van de actiegroep Afvalloos Hengelo 2.0 Bak of Zak op Facebook bij het tijdelijke stadskantoor aan de Hazenweg en samen gingen we het gesprek aan met de Wethouder die werd bijgestaan door mevrouw Willy van Diepen en een beleidsmedewerker die zich slechts voorstelde als Henk Jan.

Willy van Diepen

De sfeer was amicaal te noemen voor zover het de wethouder zelf betreft, maar wat me vooral opviel was de starre houding van mevrouw van diepen die doorheen het gesprek echt liet zien weinig gevoel voor de medemens te hebben.  Dat werd overduidelijk toen we het kregen over ouderen die de afstand van 250 meter gemiddeld niet kunnen maken, waarbij mevrouw meteen opmerkte dat er ook veel mensen van mening waren dat ze het niet konden maar waarvan de experts expliciet garandeerden dat ze het wel degelijk kunnen. Tot zover de menselijke maat zal ik maar zeggen, want ten eerste voelt niemand het lichaam van deze mensen behalve henzelf en hoeveel misdiagnoses  en verkeerde behandelingen er al zijn uitgeschreven door dergelijke “experts,” daar  zullen we het maar niet over hebben. Wat het voor mij persoonlijk liet zien is dat de gemeente is vergeten dat zij in zake het afvalbeleid faciliterend dient te zijn.

Pasklare oplossing

Ook werd er totaal voorbij gegaan aan het feit dat de genoemde problemen door hen zelf worden gecreëerd en dan schermen ze met maatwerk als oplossing achteraf, waarbij met name mevrouw van Diepen bij hoog en laag beweerde dat een pasklare oplossing vooraf niet mogelijk was.

Mevrouw heeft blijkbaar niet begrepen dat het nu, terwijl deze mensen nog in het bezit zijn van de grijze afvalcontainer nog helemaal geen probleem is, en dat logischerwijs deze mensen de container laten behouden direct het onmiddellijke probleem oplost.

Ook inzake onderzoeken, en de volksgezondheid hebben wij geen concrete antwoorden mogen ontvangen. Men draaide om de brij heen, en veel meer dan een begrijpend knikje kwam er niet uit.

De wet laagdrempeligheid

Kortom, we hebben een kleine anderhalf uur gesproken en het enige concrete wat Elferink en co te melden hadden was dat ze afstrijden dat ze verplicht zijn de containers binnen 75m van het perceel te plaatsen. Er is ons ook gevraagd om dit aan te tonen, hetgeen we uiteraard zullen doen.

Hieruit zal dan wellicht nog verdere communicatie volgen tussen ons en de gemeente, waarvan we u natuurlijk weer op de hoogte zullen houden.

Reaguur dan!

Close

PASSWORD RESET

REGISTER


LOG INWordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux