Het laatste nieuws in Hengelo hier het eerst!

, / 1542 0

Trots de gemeente Hengelo te hebben teleurgesteld!

SHARE

Vandaag kregen we de zogeheten aftershocks van het gesprek met de wethouder. Ik heb meerdere telefoongesprekken gevoerd met diverse journalisten die allemaal opnieuw aandacht gaan schenken aan de onzalige plannen inzake het afvalbeleid van de gemeente en ook RTV Oost heeft er nu lucht van gekregen en er ligt een uitnodiging van hen in mijn postvak in.

Maar het leukste nieuws kreeg ik toch wel van Tubantia waar een kort artikel werd gewijd aan het gesprek met de wethouder, maar dan met name over het feit dat de gemeente er via de Facebook actiegroep afvalloos Hengelo 2.0 lucht van had gekregen dat ik het hele gesprek heb opgenomen. “Het is teleurstellend dat het gebeurd is en dat we dat achteraf via hun Facebookaccount moeten lezen. Het was niet nodig geweest”, aldus een woordvoerder.

Uiteraard wil ik daar met plezier even op reageren. het is geen geheim, want was dat het wel geweest had ik er natuurlijk nooit over gepost op Facebook a publiek. Nee, de gemeente mag het gerust weten, ze kunnen zelfs wel een “kopietje” van me krijgen want dit gesprek is niet uit snode bedoelingen opgenomen, of bedoeld voor publicatie, het is bedoeld zodat we weten wat er exact is gezegd tijdens de bespreking. Immers vertegenwoordigen we inmiddels meer dan 11% van alle huishoudens in Hengelo en de actieve kern daarvan zit in de Facebook groep. Nou is het niet mogelijk om een gesprek met de wethouder aan te gaan en een kleine 200 man mee te nemen dus is dit een manier om ervoor te zorgen dat ten eerste iedereen weet wat er is gezegd, door wie en hoe het is gezegd en zo wordt voorkomen dat er mensen verkeerd worden geciteerd.

Ten tweede vergeten we niet dat we in gesprek gaan met een ras politicus en de vuistregel bij dergelijke gesprekken is dezelfde als bij een doorgewinterde zakenman of vrouw: Je telt je vingers voor het gesprek, tijdens een eventuele pauze tel je ze opnieuw en na het gesprek controleer je nog een laatste keer of je ze alle tien nog wel hebt. Politici, net als zakenmensen hebben van draaien, verdraaien en soms ronduit liegen een topsport gemaakt en wanneer je in dergelijke kringen nog enigszins de zaken open en helder wilt houden, dan neem je het op. En nee dan ga je dat niet van tevoren melden zodat iedereen zijn of haar woorden gaat wikken en afwegen, je doet het onopvallend.

Dan kan een gemeente wel melden dat het niet nodig was geweest, dat gaan we zien in de niet al te verre toekomst wanneer we het debat aan gaan tijdens de politieke markt en daar gaan we de wethouder en zijn aanhang wel degelijk houden aan wat hij heeft gezegd, en als hij gaat draaien en/of liegen zullen we de opname echt wel gebruiken als bewijs en hem laten horen wat hij en zijn aanhang hebben beweerd.

Wat we niet gaan doen is de opname via social media of deze site publiceren, want dat zou inderdaad illegaal zijn zonder toestemming en daar is de opname ook niet voor bedoeld.

En laten we wel wezen, als de gemeente open en oprecht is, en die opname “niet nodig was geweest,” dan heeft de gemeente en wethouder toch ook niets om zich druk over te maken?

 

Reaguur dan!

Close

PASSWORD RESET

REGISTER


LOG INWordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux