Het laatste nieuws in Hengelo hier het eerst!

, / 579 0

Proef met judolessen op scholen smaken naar meer

SHARE

De schooljudolessen in Hengelo onder leiding van topjudoka Juul Franssen zijn afgesloten met een clinic in sporthal Veldwijk in Hengelo. Tijdens de clinic kreeg Franssen hulp van Judoschool Haagsma, Judo Promotion Twente en de medewerkers van Hengelo Sport. Ook onze burgemeester Sander Schelberg was erbij om de clinic te openen.

”Bij de schooljudolessen ging het om een proef om een gezonde leefstijl, sociale vaardigheden, weerbaarheid en respect te bevorderen”, aldus Hengelo Sport dat de proef uitvoerde samen met de landelijke organisatie Schooljudo en lokale judoverenigingen. Zestien basisscholen hebben meegedaan.
Tijdens de afsluitende clinics lieten 420 kinderen zien wat zij de afgelopen weken geleerd hebben en waarvoor zij een schooljudodiploma ontvangen. ”Door eenvoudige termen te gebruiken in combinatie met aansprekende spel- en stoeivormen wordt judo ingezet als middel om kinderen niet alleen beter te leren bewegen, maar ook sociaal beter met elkaar om te leren gaan en te leren luisteren”, aldus Hengelo Sport.

Alles bij de bron

Reaguur dan!

Close

PASSWORD RESET

REGISTER


LOG INWordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux