Het laatste nieuws in Hengelo hier het eerst!

, / 1900 0

Je hond niet Vaccineren is asociaal, aldus Dierenkliniek Hengelo

SHARE

Inenten is hartstikke belangrijk, zeggen dierenarts Berthold Janszen en Aafke Wilms van Dierenkliniek Hengelo. “Het is niet voor niets dat we in Nederland zelden nog gevallen zien van hondenziekte. Als we zouden stoppen met enten, dan kun je wachten op het moment dat die ziekte hier weer opduikt.” Janszen heeft zelf meegemaakt hoe vreselijk ziek honden dan kunnen worden. “Ik heb het ooit gezien bij een pup die niet was geënt en ziek werd door Parvo. Dat was vreselijk.” Hij benadrukt dat het “een soort van asociaal is” als je je hond niet inent en je buurman wel.

Principe

Steeds meer eigenaars laten hun dier uit principe niet enten. Op diverse hondenfora op internet wordt gewezen op het ‘overenten’. Dieren zouden niet goed beschermd zijn en zelfs ziek kunnen worden van de stoffen die ze krijgen. Dierenarts Janszen kent de argumenten van de tegenstanders – dieren worden juist gevoeliger, vaccinaties ondermijnen het immuunsysteem en kunnen zelfs dodelijk zijn – maar vindt ze achterhaald. “Vroeger kregen de honden een volledige cocktail maar we zijn jaren verder en er is inmiddels veel onderzoek gedaan. Waar vroeger tegen elke ziekte elk jaar werd gevaccineerd, is dit al lang niet meer het geval. De vaccinatie voor de ziekte parvo en hondenziekte wordt bijvoorbeeld nog maar eens in de drie jaar gegeven.”

 Bron
Wij van Hengelo Actueel zijn zeer benieuwd over uw mening over dit onderwerp. Dieren wel of niet vaccineren? Laat het ons weten in de commentaren hieronder!

Reaguur dan!

Close

PASSWORD RESET

REGISTER


LOG INWordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux