Het laatste nieuws in Hengelo hier het eerst!

, / 1579 1

Low hanging fruit

SHARE

Low hanging fruit is de Amerikaanse term voor makkelijk te pakken slachtoffers of makkelijk te pakken winsten. Deze twee omschrijvingen gaan veelal hand in hand. In Nederland classificeren de zwakkeren in de samenleving vaak als dat zogeheten low hanging fruit. We kunnen dat zien aan het feit dat ouderen, gehandicapten en anderszins beperkte mensen de afgelopen 10 jaren klap na klap te verstouwen hebben gekregen op landelijk niveau, en helaas moet ondergetekende constateren dat het op lokaal niveau in Hengelo niet anders is.

We zien het bij de invoering van het omgekeerd afval inzamelen dat de gemeente wil invoeren zonder de zaken degelijk geregeld te hebben voor deze groeiende groep mensen in de samenleving, we zien het opnieuw aan de manier waarop de gemeente met twee maten meet bij het verlenen van zorg en hulp.

De traplift voor mevrouw Meijerink

Laat ik dat maar eens illustreren met een werkelijk probleem dat nu speelt voor mevrouw Meijerink. Deze mevrouw van 83 en al 41 jaar woonachtig aan de Krabbenbosweg in Hengelo had de pech haar heup te breken in januari van dit jaar. Ook na een langdurige revalidatie in het Borsthuis is er nog steeds sprake van blijvend letsel wat gepaard gaat met evenwichtsstoornissen. Het advies van de arts; installeer een traplift, maar daar denkt de gemeente Hengelo weer eens geheel anders over. Die traplift die is veel te duur, nee, het is veel goedkoper voor mevrouw om gewoon te verhuizen naar een woning waar alles gelijkvloers is.

Drogredennatie en leugens

Zoals u hier al met enige regelmaat heeft kunnen lezen liegt de gemeente Hengelo ons voor inzake het afval beleid en hebben wij reeds meermaals aangetoond door zelf de berekening te maken en daarmee te laten zien dat de plannen van de gemeente vele maken duurder uitpakken voor de inwoners van Hengelo dan de gemeente doet voorkomen. Datzelfde patroon zien we ook hier, want indien mevrouw Meijerink daadwerkelijk zou gaan verhuizen zou haar maandhuur omhoog schieten van ongeveer € 400 euro nu met € 120 euro aan huursubsidie naar maar liefst € 700 euro met een subsidie van € 240 euro. Dus volgens de rekenwonders van de gemeente is iedere maand 120 euro meer huursubsidie goedkoper dan eenmalig € 2500 euro meebetalen aan die traplift.  Zelfs als mevrouw Meijerink daar nog maar 2 jaren gebruik van zou maken zijn de kosten van de extra huursubsidie € 2880 euro, en uiteraard hopen wij van harte dat mevrouw er nog veel meer dan 10 jaren in relatief goede gezondheid van mag genieten, maar zelfs met slechts 2 jaren is het voorstel van de gemeente dus al een stuk duurder dan het advies van de arts.

Uiteraard zou de gemeente Hengelo de gemeente Hengelo niet zijn als er ook niet even stevig met twee maten gemeten moest worden, namelijk er was nog een andere reden waarom de traplift niet mocht en dat is omdat de rest van het huis dan wel gelijkvloers moest zijn en die verdraaide opstap naar de douche was toch echt wel een gevaarlijke 15 centimeter hoog!

Denkt u even met me mee: 15 centimeter is te hoog en gevaarlijk, maar mevrouw met 30 liter zak op de rollator minimaal 250 meter heen en terug(onderweg stoepje op en stoepje af) is perfect veilig en acceptabel volgens de plannen van diezelfde gemeente!

Kortom, de gemeente Hengelo demonstreert hier een patroon, en dat is ouderen, zwakkeren en beperkte mensen, daar moet je niet te veel tijd en moeite en vooral geen geld aan spenderen. Kortom wanneer je oud bent of gehandicapt, of anderszins beperkt, dan classificeert de gemeente Hengelo  je in het hokje “onrendabelen” en aangezien deze groep zich toch niet kan verweren zijn ze uitknijpbaar, als het low hanging fruit waar we dit artikel mee begonnen.

En tot wij de “rendabelen”, degenen die wel nog gezond zijn, opstaan voor deze groeiende groep mensen en gaan stemmen met de voeten op de partijen die hier ook tegen zijn, massaal bezwaarschriften gaan indienen tegen dergelijke praktijken en er dus gaan staan voor deze groep zal de gemeente Hengelo gewoon verder gaan met deze verderfelijke praktijken. Bedenk goed dat u en ik ooit ook tot deze groep gaan behoren en zouden we dan niet willen dat de generatie(s) die na ons komen er dan ook voor ons zullen staan?

Reaguur dan!

Close

PASSWORD RESET

REGISTER


LOG INWordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux