Het laatste nieuws in Hengelo hier het eerst!

, / 1010 0

Is Groen Links Hengelo een Farce, of weet men echt niet beter

SHARE

Van de partijen in het linkse spectrum van het politieke speelveld staat Groen Links doorgaans synoniem voor milieubewust. Dat is ook de reden waarom ik dit artikel schrijf, want in alle eerlijkheid viel mijn mond open van verbazing bij het lezen van het verslag naar aanleiding van de Afval enquête en de Afvalborrel daarna in cafe het uurwerk.

Groen Links is bepaald niet milieubewust

Hoe is het in vredesnaam mogelijk als politieke partij met het milieu hoog in het vaandel te stellen voor bronscheiding en Diftar te zijn terwijl het een bewezen feit is dat nascheiding ten eerste beter is voor het milieu omdat er meer plastic wordt gewonnen hiermee, zoals het rapport van Hoogleraar Gradus laat zien en werd bewezen door maar liefst 16 Limburgse gemeenten die hiermee ten tweede, ook nog eens structureel geld besparen, want goedkoper is het ook. Een gemeente met 15.000 inwoners bespaard zo € 70.000 op jaarbasis, wat vertaald naar een stad ter grootte van Hengelo zou neerkomen op een besparing van een slordige € 400.000 euro op jaarbasis.

Daar komt nog bij dat we van een gesloten container systeem over gaan op het wegbrengen en weggooien van duizenden plastic zakken per jaar waar we nu een herbruikbare container hebben. Hoe rijmt zich dat met milieubewust zijn?

Groen Links kiest dus duidelijk niet voor wat het beste is voor het milieu, en gaat ook niet voor een besparing in de kosten, en dus vraag ik mij oprecht af, wat een partij die zich groen en milieubewust durft te noemen bezield om dit met droge ogen te beweren, en wat bezielt haar achterban die dit slikt voor zoete koek?

Groen links negeert de wensen van de burger

En hier stopte mijn verbazing niet want ik verbaas me verder over het feit dat 85% van de 400 mensen die de enquête hebben ingevuld tegen de inname van de grijze afval container zijn en Groen Links hier niets mee doet. Dat doet mij afvragen of de partij vindt dat zij er zijn voor de burgers of dat de burgers er moeten zijn voor de wensen van de partij?

In mijn beleving geldt in een democratie dat de wensen van de meerderheid beleid zou moeten worden, en aangezien Groen Links opereert binnen een democratisch stelsel dus zich dan zou moeten confirmeren aan de wensen van de meerderheid. Toch neemt de partij geen stelling in voor het behoud van de grijze Otto, in tegendeel, men stapt er zo lijkt het gewoon overheen en negeert deze uitkomst. Hoe kunnen deze leden(en niet leden) die met overtuigende meerderheid hebben aangegeven voor het behoud van de container te zijn deze partij dan nog serieus nemen?

Schandalige Noaberhulp

Tot slot wil ik nog even mijn verbazing uitspreken over het gebrek aan respect van deze partij, die het probleem met omgekeerd inzamelen voor mensen met een beperking te lijf wil gaan met “Noaberhulp“. Begrijpt deze partij dan niet dat er ook nog zoiets bestaat als eigenwaarde en zelfrespect? Hoe durven ze te doen alsof alles en iedereen maar moet wijken voor een inferieur systeem, wat niet goed is voor het milieu, nog slechter is voor de financiën van de burgers en een ramp voor de volksgezondheid dankzij de dramatische toename van zwerfvuil, en een open systeem, zoals we dat kenden uit de jaren 70 en waarbij de volksgezondheid dermate in het geding kwam dat het de directe aanleiding is geweest waarom men over ging op de containers zoals we ze nu kennen.

Zelfrespect en eigenwaarde

Snappen deze mensen dan niet dat ouderen, gehandicapten en anderszins beperkte mensen helemaal niet afhankelijk willen zijn van de “kindness of strangers” om zo aan de nu al bekende willekeur van de zorg te worden onderworpen. “Sorry meneer er zijn momenteel geen vrijwilligers beschikbaar om uw stomazakken en luiers weg te brengen, laat deze nog maar een weekje staan.” We zien dat nu al bij de reguliere zorg voor deze groep, laat staan als we mantelzorgers e.d. nog meer gaan belasten.

Ook is zoiets als “Noaberhulp” zoals Groen Links het voorstelde geen structurele oplossing, maar een lapmiddel voor een probleem wat er helemaal niet hoeft te zijn, namelijk als de grijze container zou blijven bestaan was er helemaal geen probleem geweest! Waarom moeten de burgers bloeden voor de ellende die de gemeente creëert?

Ik kan er slechts 1 ding van zeggen en dat is: Groen Links, hoe durft u!

Reaguur dan!

Close

PASSWORD RESET

REGISTER


LOG INWordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux