Het laatste nieuws in Hengelo hier het eerst!

, / 1522 0

Een avondje metal in het Metropool te Hengelo

SHARE

Wie mij kent weet dat ik een metal fan ben en wel van het extreme soort. Ik was dan ook aangenaam verrast toen ik een uitnodiging mocht ontvangen voor een album release concert van de Twentse Trashmetal band Distillator in het Metropool in Hengelo. Het was mij volledig ontgaan, maar dankzij  de uitnodiging van Vincent ten Berge, de energieke drummer van Wasteland Viper, die de kop afbeet als support act was ik nog ruim op tijd om dit metal feestje bij te wonen afgelopen vrijdag 19 mei jl. Ik wil u dan ook een onvervalste recensie van die avond niet onthouden:

Wasteland Viper

Zoals gezegd beet deze band de kop af die avond en deed dit met verve! De muziek van deze band is nog het best te omschrijven als metal overgoten met een klassieke “Motörhead” sound en dat hoor je! De rifs waar deze Engelse legendarische band met de veel te vroeg overleden frontman Lemmy om bekend stond druipen er dan ook vanaf en dat is een goede zaak en sluit goed aan bij net iets gladdere vocalen van frontman Marijn Houvast en strak dubbele base werk van drummer Vincent ten Berge, waardoor Wasteland Viper toch een geheel eigen geluid laat horen. De set stond als een huis. Ik miste wel een klein beetje de “klik” met het publiek, maar dat was grotendeels te wijten aan de strakke planning die volgt wanneer drie bands het podium moeten delen en er dus geen tijd is voor uitspattingen. We gingen dan ook van nummer naar nummer in sneltreinvaart.

Caffas Rain

De tweede act, Caffas Rain valt in het Death Metal genre, maar dan wel de ouderwetse soort en dat staat garant voor snelle harde rifs bombastisch dubbele base werk en grunts waar je haren in de goede zin van het woord van overeind gaan staan. Een verademing in vergelijk met de hedendaagse symphonische Death Metal waar zoveel van de bands in dit genre in mee gaan. Deze band verraste mij volkomen met een degelijke set vol compromisloze gitaar riffs, goede vocalen en het was dan ook tijdens hun act dat het publiek los begon te komen en er een “thrash pit” begon te ontstaan in de zaal. Het spreekt voor zich dat ook ondergetekende daar een paar rondjes heeft “meegetrasht,” dus een geslaagde set van deze Death Metal surprise. Ook hier was er weinig tijd voor extra’s want ook deze band had slechts een half uurtje. Wat mij betreft mogen deze heren wel eens terugkomen voor een volwaardige set, want het smaakte naar meer!

Distillator

Dan was het tijd voor de hoofdact Distillator, die ouderwetse Thrashmetal ten gehore brengt. Wat mij gelijk opviel was dat in reviews deze band vaak wordt vergeleken met de oude acts zoals Anthrax, maar zelf vond ik het ten gehore gebrachte materiaal meer in het straatje van  Kreator, Destruction en Whiplash liggen. Aangezien dat de bands zijn waarmee ik ben opgegroeid bedoel ik dat uiteraard als compliment! Met een dik anderhalf uur ter beschikking had Distillator ook meer tijd voor showwerk, en de al eerder hierboven genoemde klik met het publiek te maken, en dat deden ze dan ook. Het dak ging eraf, en het publiek explodeerde wat een dubbel zo grote thrashpit tot gevolg had en de nodige stagedivers! Tijdens het gehele optreden werd duidelijk dat we hier te maken hebben met een volwassen professionele band bestaande uit goed op elkaar ingespeelde muzikanten die ook weten wat de term “showmanship”betekend. Kortom, ook van Distillator kunnen we zeggen dat het smaakt naar meer!
Conclusie: Al met al een zeer geslaagde avond met drie stuk voor stuk goede bands waarvan we in de toekomst graag meer willen zien en horen!

Reaguur dan!

Close

PASSWORD RESET

REGISTER


LOG INWordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux