Het laatste nieuws in Hengelo hier het eerst!

, / 905 0

Niet de vervuilers maar de zwakkeren in de samenleving betalen in Hengelo!

SHARE

Als het niet zo in en in triest was, zou het hilarisch zijn als je de verslagen leest van bijeenkomsten van de gemeenteraad en leest op de websites waar de politieke partijen voor zouden staan. Termen als de vervuiler betaald en zorg voor onze senioren vliegen je om de oren. Dat staat immers leuk voor de bühne, want helaas pakt de werkelijkheid heel anders uit. En allemaal maken ze zich zogenaamd ernstig zorgen over de stijgende armoede in Hengelo, maar niemand wil toegeven dat de politieke miskleunen daar de oorzaak van zijn!

In Hengelo wordt iedereen een poot uit gedraaid door de gemeente, maar de zwakkeren in de samenleving worden nog net iets meer uitgeperst als het gaat om opdraaien voor de kosten van die vervuilers, die zouden moeten betalen en dat met dank aan het beleid van omgekeerd afval inzamelen.

U bent nog niet overtuigd? Sta me toe u de schellen van de ogen te halen:

Minima(Mensen met een uitkering en zeer laag betaald werk) kregen de voorgaande jaren kwijtschelding van de gemeentelijke belastingen. Daar hoorde ook de afvalstoffenheffing bij. Deze wordt nu nog steeds vergoed, maar het wegbrengen van restafval niet. Uitgaande van een volle 240 liter container per maand kost dit deze minima  13 x € 1,20 wat neer komt op € 15,60 per maand oftewel € 187,20 op jaarbasis. Wie ooit op een uitkering gezeten heeft weet dat het geen vetpot is en het elke maand een strijd is om de eindjes aan elkaar te knopen. Hoe gaat dat lukken met een extra kosten post van € 187,20 per jaar?

Dan zijn er nog de mensen met medisch afval en mensen met kleine kinderen in de luiers. Hoeveel vaker moeten zij noodgedwongen hun restafval vaker wegbrengen dan de gemiddelde inwoner? En hoe eerlijk is dat? Is het de schuld van de mensen dat ze medische hulp nodig hebben wat afval genereert? Zijn dat nou die vervuilers die moeten betalen? Alsof AOW zo’n vetpot is vandaag de dag en ziek worden een keuze is.

Het enige wat wel wordt bereikt is dat de armoede in Hengelo stijgt met de snelheid van het licht met dank aan de gemeente. Maar ach het gaat maar om ouderen en andere onrendabelen, en dan ben je voor de gemeente Hengelo Low hanging fruit

Double dipping, oftewel winst maken op afval.

Ook schermt de gemeente ermee dat de afvalstoffen heffing slechts kostendekkend is. Er zou dus volgens de gemeente geen winst op worden gemaakt. Dat is een flagrante leugen! De gemeente Hengelo is immers grootaandeelhouder van Afval verwerker Twence, Hengelo is zelfs de op een na grootste aandeelhouder(12% van de aandelen) en iedereen weet dat aandeelhouders dividend(= winstuitkering) ontvangen, en in dit geval is het dividend van Twence voor tenminste 40% opgebouwd uit inkomsten vanuit de afvalstoffen heffing. Deze winst vloeit niet terug in het afvalbeleid van Hengelo en zien we ook niet terug in de afvalstoffenheffing. Dan kan de conclusie niet anders zijn dan dat de gemeente Hengelo leugens verspreid en wel degelijk winst maakt op de afvalstoffenheffing!

Wat kunnen we hier tegen nog doen?

De enige manier om aan bovenstaande een halt toe te roepen is door het wegstemmen van de verantwoordelijke partijen: CDA, PvdA, en de SP, maar ook Pro Hengelo die keer op keer met deze plucheplakkers mee stemt en onze stem te geven aan lokale partijen die net als wij bovenstaande met lede ogen aanzien. Lokaal Hengelo is zo’n partij. Deze zet zich net als wij al maanden lang voor de volle 100% in tegen het afvalbeleid in Hengelo evenals alle andere geld verspillende uitwassen van de gemeente. De kans om bovenstaand verachtelijk beleid te verwerpen en om te keren doet zich aan in 2018 bij de eerstvolgende gemeenteraadsverkiezingen. Wij kunnen u niet vertellen waar u op moet stemmen, het enige advies dat we wel willen meegeven is stem geen CDA, PvdA, of SP want dit zijn de partijen waar we bovenstaand corrupt wanbeleid aan te danken hebben.

Reaguur dan!

Close

PASSWORD RESET

REGISTER


LOG INWordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux