Het laatste nieuws in Hengelo hier het eerst!

, / 20621 3

Afval scheiden is zonde van de tijd en wordt bestraft en wie dat niet geloofd moet dit artikel echt even lezen!

SHARE

Afval scheiden is het credo in Hengelo en dat is iets waar een ruime meerderheid van de inwoners zich achter kan scharen, want het is immers voor het milieu, nietwaar? Maar wat als ik u nu zou vertellen dat afval scheiden totale onzin is en zonde van uw tijd en uw geld? Dat DIFTAR de grootste milieu leugen is van dit moment en dat het scheiden van afval in Hengelo wordt bestraft en het absoluut niet beter is voor het milieu?

Ik weet zeker dat een groot aantal van u mij voor gek zou verklaren. Toch is bovenstaande correct en dat ga ik u hieronder aantonen. Diegenen die dus in de illusie van afval scheiden wensen te blijven geloven kunnen hier dan ook maar beter afhaken, want anders bent u in voor een harde ontwaking. Diegenen die wel graag het echte verhaal willen horen en eerlijke informatie weten te waarderen, leest u vooral verder

Waarom Afval Scheiden Zonde van de tijd en moeite is

  1. Afval scheiden is niet beter voor het milieu

    Hoewel de gemeente en Twente Milieu het mantra van bronscheiden blijven volhouden omdat nascheiden een slechtere kwaliteit grondstoffen op zou leveren, staan er toch echt 4 nascheidingscentrales in Nederland waar middels nascheiding meer plastic wordt gewonnen van dezelfde kwaliteit als bij bronscheiding alleen meer omdat het nascheiden ongeveer 6 kg meer grondstof per persoon oplevert dan bronscheiding.  Hoogleraar Gradus schreef er een rapport over en 16 gemeenten in Limburg voerden het uit en bevestigen dat het beter werkt en ook nog eens goedkoper is. Deze gegevens zijn tevens bekend bij de gemeenteraad van Hengelo en ook bij Twence en Twente Milieu maar wensen deze bewezen feiten te negeren. Wat is het motief? Geld.

  2. Afval scheiden in Hengelo wordt bestraft in plaats van beloont

    In Hengelo zijn de prijzen voor het wegbrengen van restafval sinds de invoering van DIFTAR met maar liefst 14% gestegen in een jaar tijd en het vaste deel met 4%. Kortom, u scheidt beter en wordt beloond met hogere kosten. En omdat u zo goed scheidt krijgt u er nog een dolksteek in de rug bij, want nu gaat de gemeente ook nog de grijze container voor restafval innemen en mag u als dankjewel een halve kilometer gaan leuren met uw stinkende restafval. Met andere woorden; u scheidt, u doet het werk, en mag vervolgens ook nog eens meer gaan betalen, en dat terwijl de gemeente wanneer het aankomt op de afvalstoffen heffing de inwoners van Hengelo al 10 jaar besteelt!

  3. De hoeveelheid restafval neemt niet af

    We kennen allemaal wel de loftrompet die de gemeente Hengelo en Twente Milieu afsteken over hoe de hoeveelheid restafval is verminderd. Wat ze er niet bij vertellen is dat de hoeveelheid zwerfafval en illegale dumps dermate zijn vermeerderd dat het de afgenomen hoeveelheid restafval ruimschoots compenseert. Daarbij komt nog het feit dat het niet uitmaakt hoeveel minder restafval u aanbiedt. Bij een lager aanbod importeert Twence het verschil vanuit het buitenland in het Verenigd Koninkrijk en Duitsland. Kortom, hoe goed u ook uw afval scheidt de verbrandingsovens van Twence draaien er geen seconde minder door. Wel moeten er dan meer vrachtwagens voor rijden en schepen voor varen, dus hoezo is het feit dat wij afval scheiden beter voor het milieu?

Met bovenstaande heb ik aangetoond dat het scheiden van afval zonde is van de tijd. Het doet niets voor het milieu en wordt bestraft door de gemeente met hogere kosten middels de afvalstoffenheffing waarop deze gemeente nog winst maakt ook! Dus waarom deden we dat ook alweer dat afval scheiden?

Reaguur dan!

Close

PASSWORD RESET

REGISTER


LOG INWordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux