Het laatste nieuws in Hengelo hier het eerst!

, / 1623 2

Tja, je moet wat als gesubsidieerde pers zijnde…

SHARE

Het zal voor niemand als een verrassing komen dat Tubantia gewoon lekker doorgaat met aannames als feiten presenteren wanneer dat is wat de gevestigde orde in de vorm van het presidium en de zittende partijen op het pluche willen. Immers de hand bijten die je voed is niet verstandig. Voor je het weet draaien ze de geldkraan nog verder dicht dan ze al hebben gedaan.

Waar ik het over heb, is uiteraard het vervolg stuk in Tubantia met de kop: “Hengeloos raadslid Janssen boycot presidium” Hierin wordt nog eens dunnetjes over gedaan wat ze reeds insinueerden in dat vorige broddelwerkje getiteld “Raadslid Lokaal-Hengelo moet op matje komen,” waar we in een vorig artikel al ons licht over hebben laten schijnen.

Wel is het interessant te lezen dat wordt aangenomen dat Roel Kok, VVD-raadslid en voorzitter van het presidium wordt verondersteld zelf het lek te zijn waartegen Leo Janssen ageert. Helaas verzuimt Tubantia ook hiervoor een onderbouwing aan te leveren , waardoor ook dit weetje thuis hoort in de categorie speculatie.

Dat beide hierboven genoemde artikelen slechts het doel hebben om raadslid Leo Janssen te besmeuren wordt nu ook wel heel duidelijk door te stellen dat “Collega-raadsleden veronderstellen dat Leo Janssen een conflict creëerde om naar de die avond gespeelde europacupfinale Ajax- Manchester United te kunnen kijken.” Wie Leo kent weet dat we hier te maken hebben met zo’n beetje de meest gepassioneerde politicus die Hengelo rijk is. Als er een ding is waar we hem van zouden beschuldigen dan is het dat hij teveel werkt. Deze opmerking is dan ook op het randje van smaad en laster. Interessant detail hierbij is dat deze opmerking voor het eerst het levenslicht zag op het blog van Wiertsema en dus is het ook gelijk duidelijk wie de “Collega-raadsleden” zijn die dit zouden hebben geopperd, de anti burger partij Pro Hengelo. Toch een hele geruststelling dat de politici in onze gemeenteraad zich vooral bezighouden met dit soort kinderachtige praktijken in plaats van de rotzooi die ze in vier jaar tijd hebben gecreëerd eens fatsoenlijk aan te pakken. Nee, dit is belastinggeld goed gespendeerd aan de plucheplakkers, we kunnen weer gerust gaan slapen de lokale (R)overheid waakt over ons…

Ook viel het op dat Tubantia wel benoemde dat op de site van Lokaal-Hengelo een verklaring is geplaatst, maar verzuimde uiteraard er naar te linken, want stel u voor dat de lezer daar zelf een oordeel over zou kunnen vormen. Uiteraard doen wij dit wel, opdat u zelf een oordeel kunt vormen.

Eenzijdige berichtgeving

Zoals we ook in het vorige artikel al stelden, heeft Tubantia geen hoor en wederhoor toegepast en haar aannames feiten slechts bij een partij gehaald, namelijk de kant van de gemeente in de vorm van het Presidium, Wiert Wiertsema van Pro Hengelo, die de aanstichter was van het geheel en niemand van de aanwezige tegenstanders.

Actievoerder Willem Meijerink schreef een ingezonden stuk hieromtrent naar Tubantia en kreeg onderstaande mail terug van de redactie(of wat daar nog voor door moet gaan en voor zover deze nog niet is wegbezuinigd.)

Ook hier wordt net als in de twee artikelen beweerd dat men Leo Janssen niet kon bereiken. Nu zou dat natuurlijk kunnen ware het niet dat ik de volledige tijd tussen het eerste en het tweede artikel met Leo in contact ben geweest over een ander onderwerp waarover wij vandaag ook nog een artikel zullen publiceren, waar ook Tubantia weet van heeft maar omdat het positief is voor Lokaal Hengelo deze routinematig weer eens heeft genegeerd. Kortom, Leo was prima te bereiken en dus kunnen wij uit eerste hand melden dat de bewering van Tubantia onzin is, het kwam ze gewoon goed uit Leo niet zelf aan het woord te laten.

Ik denk dat naast de terechte boycot voor het lekkende presidium het de hoogste tijd wordt voor een boycot van Gemeentekrant Tubantia.

Reaguur dan!

Close

PASSWORD RESET

REGISTER


LOG INWordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux