Het laatste nieuws in Hengelo hier het eerst!

, / 1989 1

Gesprek met de wethouder ronde twee

SHARE

Vandaag was het wederom zover, ondergetekende en oprichter van de Afvalloos Hengelo 2.0 actiegroep Willem Meijerink hadden een tweede gesprek met Wethouder Marcel Elferink, dit keer vergezeld door juridisch adviseur Henk Wolsink naar aanleiding van de doorgestuurde klacht van de ombudsman, die terugverwees naar de gemeente.

Direct bij aankomst werd al pijnlijk duidelijk wat het kaliber was van deze juridisch adviseur, want de heer Wolsink wilde mij verbieden mee het gesprek in te gaan. De reden hiervoor was dat ik het vorige gesprek heb opgenomen en dat mocht volgens hem niet. Ook beweerde deze mislukte advocaat dat ik deze online zou hebben gezet, iets wat we nadrukkelijk niet hebben gedaan en ook niet van plan zijn te doen. Enfin, nadat ik en Willem hem een lesje hebben gegeven in het recht tot het maken van opnames voor persoonlijk gebruik bond de heer Wolsink in en mochten we naar boven waar de wethouder erbij werd gehaald en we ons verhaal opnieuw mochten doen. Voor de volledigheid, ook dit gesprek heb ik in z’n totaliteit opgenomen.

Ook hier werd weer pijnlijk duidelijk wat het juridische kaliber was van deze juridisch adviseur, want waar hij toch kennis van de betrokken wetgeving zou moeten hebben kwam hij niet verder dan dat hij niet kon vinden in de publieke opname van de raadsvergadering waar er expliciet over een brengafstand werd gesproken van maximaal 250 meter, waarop ik toe heb gezegd hem deze toe te zenden met tekst en uitleg. Blijkbaar is een getekende verklaring hieromtrent van een raadslid(Stan Horsthuis) niet voldoende om hier toch eens naar te gaan kijken. Tja, er is een reden voor dat meneer geen advocaat met een eigen praktijk is geworden zal ik dan maar zeggen.

Enfin, volgens de wethouder en deze juridisch adviseur is het ook volstrekt normaal om een bespreking achter gesloten deuren een week lang geheim te houden, nadat ik hem de betreffende stukken hiervan had getoond. En ook mijn opmerking over dat bij het eerste gesprek werd afgestreden dat de 75 meter maximaal als brengafstand die in de afvalstoffenverordening staat rechtsgeldig zou zijn, maar dit nu bij de zaak aangespannen door de heer van Essen bij de Raad van State werd erkent, kreeg geen verklaring, reactie of tekst en uitleg. Teleurstellend dus. De wethouder en adviseur zwegen beiden in alle talen, wat ik dan maar als toestemmen heb opgevat.

Al met al dus weer een verloren drie kwartier zonder enig resultaat, wat eigenlijk conform de verwachting was. Bovenstaande zijn dan ook simpelweg de stappen die genomen moeten worden om uiteindelijk een zaak aan te kunnen spannen zonder het risico te lopen dat een rechter de zaak terug verwijst naar de gemeente en we dus kunnen aansturen op een uitspraak. Tot zover ronde twee. Ik ga er vanuit dat ronde drie in een rechtszaal zal worden gevoerd.

Volgende stap is het inleveren van de handtekeningen van de petitie tezamen met het nodige vuurwerk om dit de broodnodige kracht bij te zetten.

 

 

Reaguur dan!

Close

PASSWORD RESET

REGISTER


LOG INWordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux