Het laatste nieuws in Hengelo hier het eerst!

, / 1826 0

Hebben we straks nog een ziekenhuis in Hengelo?

SHARE

Dat er veel mis is in Hengelo, dat staat als een paal boven water. Kijk maar naar het afvalbeleid, de leeglopende binnenstad ten gunste van Enschede en natuurlijk het Horeca debacle. Daar is nu de perikelen rondom het ZGT in Hengelo bijgekomen.

Wat is er aan de hand

In een notendop komt het neer op het feit dat het ZGT drastisch moet bezuinigen en dat denkt te realiseren door vrijwel alle zaken die er toe doen af te stoten naar Enschede en Almelo zodat we hier een veredelde polikliniek over houden(als we geluk hebben) De politiek is hierdoor geschokt(Al had iedereen met een beetje inzicht het kunnen zien aankomen als we kijken naar wat er in Oldenzaal is gebeurd, die ons al voorging en daadwerkelijk een veredelde polikliniek over heeft.) Enfin SP en Lokaal-Hengelo zijn op de barricaden geklommen, de SP met een handtekeningen actie, Lokaal-Hengelo doet het wat grondiger met een echte petitie, website en actie forum. Uiteraard wil de SP niet met Lokaal Hengelo samenwerken, maar wil wel de ondertekeningen gezamenlijk aanbieden ter zijner tijd. Een gevalletje wel de lusten maar niet de lasten dus, wat gelijk weer eens pijnlijk aantoont wat er mis is in de gemeentelijke politiek in Hengelo.

De petitie

Enfin, de actie van de SP is naar het lijkt al weer ten einde(Dansje voor de bühne) maar Lokaal-Hengelo pakt het actievoeren voor het behoud van een volwaardig ziekenhuis in Hengelo wel serieus aan en daarbij hebben ze onze hulp nodig(Dat wil dus zeggen u de lezer en ik) om de petitie te ondertekenen en er ruchtbaarheid aan te geven. Binnen 24 uur hadden er al 1500+ verontruste burgers getekend maar op een stad van 80.500 inwoners moeten dat er uiteraard veel meer worden en daar moeten wij met z’n allen voor zorgen. Hengelo actueel ondersteund deze acties van harte en daarom hebben we een nieuw dossier geopend en dit schrijven is daarvan de eerste bijdrage. Uiteraard gaan wij u op de hoogte houden van alle ontwikkelingen hieromtrent

De Website

Zoals hierboven gezegd heeft Lokaal-Hengelo een speciale website in het leven geroepen om de inwoners te mobiliseren en te informeren. Deze website vindt u hier en het bijbehorende actieforum op Facebook vind u hier. Wilt u op de hoogte blijven van alle berichtgeving hieromtrent dan bent u van harte welkom om u aan te melden bij deze openbare groep.

Tot Slot

Samen staan we sterk, maar individueel slaan we nog geen deuk in het pakje politieke boter. Teken daarom massaal de petitie, en geef het door aan uw vrienden, kennissen, familie leden en deel dit artikel waar u kunt op Twitter, Facebook, of welke social media sites u ook maar gebruikt. Onze dank is alvast groot!

Reaguur dan!

Close

PASSWORD RESET

REGISTER


LOG INWordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux