Het laatste nieuws in Hengelo hier het eerst!

, / 1594 0

Alles is goed als het de aandacht maar afleid van de echte pijnpunten

SHARE

In mijn twee jaren die ik nu in Hengelo woon moet ik eerlijk bekennen dat ik van de ene verbazing in de andere val als ik zie waar onze gemeente zich zoal mee bezig houdt. Fiasco stapelt zich op fiasco en dat allemaal dankzij een coalitie van SP, PvdA en CDA. Met name de wethouder van die laatste partij heeft er zo te zien in vier jaren tijd nogal een zooitje van gemaakt.

De wapenfeiten:

 1. Het fiasco dat warmtenet heet

  Prestigeprojectje van de gemeente om zogenaamd duurzaam te zijn maar waar keer op keer miljoenen bij moesten en nog steeds bij moeten.

 2. Het desastreuze omgekeerd afval inzamelen

  Nog zo’n prestigeproject waar geen enkele goede reden voor is en eigenlijk niemand wil behalve de slapende coalitie die ingaat tegen de wens van 85(Ja vijf-en tachtig!!!) procent van de inwoners en slechter is voor het milieu en duurder dan de aanwezige alternatieven en daar bovenop ook nog eens inferieur is aan het huidige container systeem.

 3. De mislukte binnenstad

  Beren en een leeg plein zijn blijkbaar nog geen recept voor een succesvolle binnenstad.

  Tel daar een mislukt terrassenbeleid bij op en je hebt vier jaren van leegloop, achteruitgang. Daar helpen rode steentjes niet meer!

 4. Een op haar grondvestend trillend Rabotheather op het randje van de afgrond

  Waar de vorige punten alleen de CDA wethouder Elferink aan te rekenen zijn(Met instemming van de slapers in de raad) is dit er eentje waar alle drie de coaltitie partijen de hand in eigen boezem mogen steken want niemand schonk aandacht aan het reilen en zeilen van het theater en potjes daarvoor werden tevens niet aangevuld. Het theater kwam met de schok vrij dankzij een accountant die nog ergens 4,6 miljoen wist op te diepen waarvan de gemeente niet eens wist dat ze er over kon beschikken(Over goed beheer en bestuur gesproken…)

Ik ben vast nog een aantal zaken vergeten maar deze vier sprongen het meest in het oog. En successen? Tja, euh.. ik kan er eigenlijk niet eentje bedenken van de afgelopen vier jaren.

Met zoveel wanbeleid is het niet vreemd dat de gevestigde partijen zich nu in allerijl richten op de aanpak van het centrum van Hengelo, want daar kan je snel goedkoop scoren met het oog op de aanstaande verkiezingen voor de gemeenteraad in maart 2018. Maar wat gebeurd er met de fiasco’s waar we nu al mee in de maag zitten? Die gaan niemand aanpakken uit vrees voor het effect op diezelfde aanstaande verkiezingen. En toch zijn dat juist de zaken waar wij als inwoners op zouden moeten letten wanneer we ter zijner tijd naar de stembus trekken om een gemeenteraad samen te stellen. Laten we dan eens stemmen met ons verstand en niet de figuren die bovenstaande hebben veroorzaakt verder in het zadel helpen.

Tot die tijd zal de gevestigde lichting plucheplakkers er zeker weten alles aan doen om de aandacht af te leiden van bovenstaande om zo toch weer voldoende stemmen en zetels te realiseren om wederom op het pluche te blijven plakken. Trap er niet in!

 

Reaguur dan!

Close

PASSWORD RESET

REGISTER


LOG INWordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux