Het laatste nieuws in Hengelo hier het eerst!

, / 1695 1

Halve waarheden en hele leugens

SHARE

Dat de gemeente Hengelo zich heeft verkeken op de weerstand tegen hun omgekeerde afval inzamel fiasco, moge duidelijk zijn en dat de propaganda praatjes van de gemeente en Twente Milieu vrijwel allemaal zijn doorgeprikt ook. Inmiddels weten we allemaal wel dat het huidige beleid een stuk duurder is dan de bak waar we volgens de gemeente zo dringend afstand van moeten nemen. Dat het restafval niet verminderd maar dat Hengelo verpauperd door een ongelofelijke aanwas van zwerfafval met alle ongedierte wat daarbij hoort.

Zo ook het praatje dat voor de plaatsing van de ondergrondse containers geen ontwerp besluiten nodig zouden zijn, zoals onlangs werd bevestigd door de raad van state die een stevige tik over de vingers uitdeelde.

Media steun van de staats courant

Tja het vodje heet eigenlijk Tubantia maar staats courant dekt de lading vele malen beter want met de volledige medewerking van dit verlengstuk van de gemeentelijke propaganda machine gaat de gemeente Hengelo gewoon verder met het verkondigen van nieuwe propaganda, welke kritiekloos wordt nageblaat door wat door moet gaan voor journalisten bij dit slappe excuus van een regionaal dagblad.

Zo konden we lezen dat de uitspraak van de RVS geen gevolgen zou hebben voor de uitrol van het omgekeerd afval inzamelen omdat het verzoek om te stoppen met het omgekeerd inzamelen is afgewezen. Hier hebben we wederom te maken met een halve waarheid en dus een hele leugen, want hoewel het verzoek inderdaad is afgewezen, draagt de RvS het college van B en W van Hengelo op om met een concreet besluit te komen.

Een concreet besluit betekend een besluit waartegen bezwaar gemaakt kan worden, en zolang de burger die mogelijkheid niet heeft gehad kan de inname van de grijze container wettelijk gezien geen doorgang vinden. Kortom, door gewoon door te gaan met hun schema en plaatsing van de ondergrondse containers gaat de gemeente lijnrecht in tegen deze uitspraak.

Lijst van Veen en Lokaal-Hengelo hebben daarom vragen gesteld aan het college hieromtrent, maar uiteraard horen we daar Tubantia niet over.

Illegale bak

Waar we de staats courant wel over horen is dat het particulieren niet zou zijn toegestaan om zelf bij een andere afval verwerker een bak te huren, maar verzuimt daarbij wel te zeggen dat het laatste woord daar nog niet over gesproken is. Gezien het feit dat de gemeente volgens hun plannen per 01/01/2018 effectief geen afval meer inzamelt valt nog te bezien of de wetgeving waarachter de gemeente zich in deze verschuilt nog op gaat.

In ieder geval lezen we in het stuk in de staats courant niets terug over het feit dat de betreffende verwerker Van Lier nog volop in gesprek is met verschillende partijen om dit toch mogelijk te maken. Aangezien ondergetekende zelf een van de klanten is die wacht op de levering van zijn bak en daarover in gesprek ben en blijf met van Lier, weet ik dat wel. Waarom weet Tubantia die blijkbaar met Directeur-eigenaar Rutger van Lier heeft gesproken dat dan niet? Kortom, wederom een sterk staaltje eenzijdige berichtgeving in het voordeel van de gemeente.

Hoe men het ook wil wenden of keren de propaganda van de gemeente begint te ontrafelen en wij blijven door beuken tot daar helemaal niets meer van over is.

Laten we ook vooral niet vergeten het college en de raad hiervoor te bedanken in maart 2018 wanneer we naar de stembus trekken.

Reaguur dan!

Close

PASSWORD RESET

REGISTER


LOG INWordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux