Het laatste nieuws in Hengelo hier het eerst!

, / 1646 1

Stop de WOEKERCONTAINER in Hengelo!

SHARE

Bovenstaande titel zal voor velen van u niet onverwacht zijn. Reeds in september toen duidelijk werd dat de politieke wind ten opzichte van het innemen van de grijze afval container in Hengelo aan het draaien was ten gunste van hen die hem wilde behouden, en ik hierover werd gebeld door Tubantia, gaf ik al aan het te zien als een totale overwinning beschouwd in het licht van de eisen de we stelden in de petitie voor het behoud van de grijze bak, en dat was dat we keuze wilden. Die keuze kwam er en nu ligt er een voorstel voor een hybride systeem waarbij wie wil ervoor kan kiezen zijn grijze Otto te behouden. In datzelfde telefoongesprek met Tubantia gaf ik destijds ook al aan heel goed te gaan kijken naar het voorstel omdat ik de nodige “addertjes onder het gras” verwachtte en die zijn er!

Van woekerpolis naar Woekercontainer

Op 27 september was al duidelijk dat het hybride systeem een meerprijs zou gaan opleveren voor wie de bak wilde behouden, maar we wisten nog niet hoeveel. Dat weten we nu wel. Indien u de bak wil behouden gaat u dat 36 euro per jaar kosten voor bruikleen van de bak. Vervolgens gaat u forst meer betalen voor het legen van die bak namelijk 16,50 per keer voor een 240 liter container die slechts eens in de acht weken geleegd gaat worden. Een snelle rekensom leert dat bij vol gebruik u dat € 36 + 6 x € 4,55 = € 63,30 meer zou gaan kosten op jaarbasis en dat nog bovenop het vaste deel van de afvalstoffenheffing. Ook kan er geen kwijtschelding worden aangevraagd voor deze extra kosten dus zijn de minima bij voorbaat al uitgesloten van de beoogde “service”naar de burger.

Hiermee creëert de gemeente een elitaire woekercontainer die alleen te bekostigen is door de betergestelden onder ons en misbruikt de gemeente de woekercontainer om op deze wijze over de ruggen van de zwaksten in de samenleving de burgers te dwingen gebruik te maken van hun rampzalige omgekeerd afval inzamelingssysteem.

Verzet

Hier zijn wij uiteraard FEL op tegen en gaan we dit niet accepteren. Om de politiek te bewegen na te gaan denken over alternatieven voor hun afval wanbeleid was een petitie met 4000 handtekeningen nodig en een gang naar de Raad van State. We verwachten dat om deze woekercontainer een halt toe te roepen minimaal hetzelfde nodig zal zijn. Daarom zijn we alvast een petitie hiertegen gestart en kunt u met regelmaat artikelen van ons verwachten met meer informatie over wat de gemeente ons nu weer door onze collectieve strotten probeert te douwen.

We hebben uw hulp hier bij nodig en willen 2 minuten van uw tijd vragen
om de petitie te tekenen.

Reaguur dan!

Close

PASSWORD RESET

REGISTER


LOG INWordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux