Het laatste nieuws in Hengelo hier het eerst!

, / 1369 2

Waarom een nieuwe petitie tegen de Woekercontainer

SHARE

Dat is een vraag die mij sinds de lancering van gisteren regelmatig wordt gesteld en daarom een zeer geschikte vraag om middels een artikel over het onderwerp te beantwoorden. Het antwoord van de gemeente op de eis van de burger om ten minste de keuze te hebben om wel of niet de grijze bak te behouden is, zoals Lokaal Hengelo heel treffend verwoordde een Wolf in schaapskleren. Het is geen antwoord op de eis van de burger, het is een middel om verkapte druk uit te oefenen op de burger door de bak zo duur te maken dat mensen met een minder gevulde beurs gedwongen zijn gebruik te gaan maken van het ondergrondse afval inzamelsysteem. En zoals we allemaal wel weten zijn dat de uitkeringsgerechtigden, de ouderen en wederom de gehandicapten.

Ja maar er is nu toch ook een zorg container?

Ja die is er en om daar voor in aanmerking te komen mag de burger volledig met de billen bloot en zijn of haar volledige medische dossier ter beschikking stellen aan ambtenaren die daar niet toe bevoegd zijn en conform de wet daar geen inzage in behoren te hebben. Ook hier wordt er druk uitgeoefend want weigeren betekend geen zorg container punt. Daarmee is de introductie van de zorgcontainer de zoveelste wassen neus en voor velen geen optie. Dit wordt ook geïllustreerd door de verschillen tussen de ramingen van de gehandicaptenraad en de gemeente, waar de raad uit gaat van 1500 mensen die in aanmerking komen voor de container en de gemeente van slechts 300.

Ja maar de gemeente mag toch niet verdienen aan afval?

Dat klopt, maar dat doen ze wel. Allereerst in de vorm van dividend als de op een na grootste aandeelhouder van Twence ontvangt de gemeente Hengelo jaarlijks dividend wat voor 40% is opgebouwd uit de afvalstoffenheffing. Deze komt niet terug bij de burger en wordt aan andere zaken uitgegeven(Agenda van Twente). Dat mag uiteraard niet en het wachten is op een wakkere burger die dit aankaart bij de raad van State. Helemaal nu de Agenda van Twente is gestopt en het volledige dividend in de gemeente kas terecht komt, maar dit nergens te vinden is op de begroting van de afvalstoffenheffing. iets wat Stan Horsthuis heel treffend aangaf tijdens de laatste politieke markt.

Ook de cijfers die worden aangedragen om de kosten voor het behoud van de grijze Otto te verklaren kloppen niet. Het gaat te ver om dat hier uiteen te zetten dus gaan we dat doen in een volgend artikel over dit onderwerp, waar we punt voor punt uiteen zullen zetten hoe we wederom door B&W worden belazerd. U zult dan zien dat het pure oplichting is om u te dwingen ondergronds te gaan.

En alle politieke partijen doen hier aan mee?

Ja en nee. De gehele coalitie wel, maar in de oppositie zitten enkele partijen zoals Lokaal Hengelo, Lijst van Veen, Stan Horsthuis en deels ook Burgerbelangen die net als wij tegen de woekercontainer zijn, waarbij met name Lokaal Hengelo hier het meest uitgesproken naar buiten komt. De term woekercontainer komt ook uit de koker van Lokaal Hengelo, en is er eentje die we met plezier hebben overgenomen omdat het perfect samenvat wat deze “wolf in schaapskleren”is. U kunt dit ook uit de mond van de partijen zelf horen door de opname van de laatste politieke markt te beluisteren zodat u weet dat wij dit niet uit onze duim zuigen.

PvdA, D66, SP(!!!), CDA, CU, VVD, Pro Hengelo en Groen Links zijn allen voor het voorstel en dus werd het wat ons betreft hoog tijd voor protest en daarbij hoort als eerste stap deze nieuwe petitie tegen de woekercontainer. De politiek dient wakker geschud te worden en dat moet desnoods gebeuren door bij de komende gemeenteraadsverkiezingen in maart te stemmen op partijen die VOOR het behoud van de grijze container zijn en TEGEN de woekercontainer, want partijen die hier nu laten zien schijt te hebben aan de inwoners van Hengelo met betrekking tot het afvalbeleid zullen ook schijt hebben aan diezelfde burger wanneer het aankomt op andere onderwerpen. We moeten ze laten voelen dat politiek er is voor de burgers en niet andersom.

Tweeledige Manipulatie door de gemeente

Ja dat leest u goed, de woekercontainer wordt ingezet om u de burger op twee manieren te belazeren. Ten eerste zoals hierboven uiteengezet, om middels financiële druk u en mij te dwingen over te stappen op het ondergrondse systeem maar ten tweede en dat is nog veel smeriger om dit onderwerp over de aanstaande verkiezingen heen te tillen omdat al is geagendeerd dat er in Juli 2018 een definitieve beslissing wordt genomen, om zo niet al te veel last te hebben van dit onderwerp bij de campagnes om uw stem binnen te slepen.

Daarom is NU actie nodig

Dat is waarom we juist nu een nieuwe petitie zijn gestart, om de politiek te laten zien dat dit onderwerp niet weg gaat en we oplossingen eisen. Daarom leveren we in maart nog VOOR de verkiezingen de petitie in om aandacht voor dit onderwerp wat leeft bij 83% van de Hengelose bevolking af te dwingen, en hoe meer handtekeningen we kunnen inleveren in maart, hoe meer druk dat zet op de partijen hier wat mee te doen in positieve zin.

Help daarom mee en

STEUN ONS DOOR DE PETITIE TE ONDERTEKENEN,
HET KOST SLECHTS 2 MINUTEN VAN UW TIJD!

Reaguur dan!

Close

PASSWORD RESET

REGISTER


LOG INWordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux