Het laatste nieuws in Hengelo hier het eerst!

, / 4096 0

Aanpakken of doormodderen

SHARE

Afgelopen donderdagavond 30 november was een avond vol verrassingen. Het was de avond dat de politieke partij Lokaal Hengelo haar kieslijst en het verkiezingsprogramma presenteerde aan haar leden. Beiden werden unaniem goedgekeurd, maar niet nadat huidig zittend raadslid Leo Janssen de bom dropte en liet weten na 21 maart 2018 geen zitting te nemen in de raad, hoewel hij wel op een verkiesbare plaats staat. Hoewel dit op alom begrip kon rekenen van alle aanwezigen in de zaal was toch een zekere mate van teleurstelling merkbaar. Gelukkig blijft Janssen wel actief binnen de partij achter de schermen en kunnen de aanwezigen op de kieslijst rekenen op zijn kennis en ervaring.

Everwijn Overberg

Een andere “verrassing” is de nummer 15 op de kieslijst, Everwijn Overberg, die u waarschijnlijk kent van zijn strijd tegen het afvalbeleid van de gemeente Hengelo en bijbehorende petitie Red de grijze Afvalcontainer in Hengelo, waar hij bijna 4000 ondertekeningen mee wist op te halen en deze afgelopen zomer aanbood aan wethouder Elferink, waarna zaken in een stroomversnelling terecht kwamen en het draagvlak onder dit beleid wegviel onder de partijen in de raad.

Inmiddels is Overberg een tweede petitie gestart tegen het voorstel van het college wat we “liefkozend” de woekercontainer zijn gaan noemen en hoewel de petitie net een week oud is, nadert deze reeds de 1000 ondertekeningen met rasse schreden. Tevens is hij de eigenaar van deze website en mede beheerder van de actie groep Afvalloos Hengelo 2.0.

“Toen ik vorig jaar begon met mijn actie voor het behoud van de grijze container voor restafval, en de daarbij behorende momenten dat ik “up close and personal” in aanraking kwam met de Hengelose politiek werd het me pijnlijk duidelijk hoeveel daar eigenlijk mis is.

Ik proef er echt een minachting voor de inwoners, er wordt niet naar hun mening geluisterd en geen middel wordt geschuwd om vooral het eigen ego door te drukken. Eigen belang en partij belangen vieren hoogtij en altijd over de rug van de inwoners. Je hoeft alleen maar te kijken naar wat er voor nodig was om de raad überhaupt na te laten denken over hun afvalbeleid(4000 ondertekeningen en een gang naar de Raad van State.) en dan nog proberen ze op slinkse wijze het plan door te drukken in de vorm van een woekercontainer als doekje voor het bloeden voor diegenen die de container wensen te behouden.

Datzelfde patroon zie je telkens weer terug, of het nu gaat om armoedebestrijding, speelplekken voor de kinderen of de binnenstad, er is geen visie slechts eigenbelang en ego’s. Men maakt zich drukker om gescheiden compartimenten in de publieke afval bakken dan om het feit dat de armoede in Hengelo sinds 2013 met 9% is gestegen en dat 1 op de 6 kinderen zonder een fatsoenlijke maaltijd naar bed gaat.

Dat wil ik veranderen en daarom heb ik mij verkiesbaar gesteld. Ik wil door zelf een zetel in de raad namens Lokaal Hengelo te bezetten het afvalbeleid terugdraaien en ook de werkelijke kosten ervan inzien om vervolgens een eerlijke afvalstoffenheffing te hanteren waar alles inzit. Ik ben er van overtuigd dat een dergelijk eerlijk beleid alleen al op afval tussen de € 100 en € 200 euro per jaar zou kunnen besparen en dat doet al heel veel voor diegenen met de laagste inkomens. Het wordt hoog tijd dat verkapte winsten zoals het dividend van Twence terugvloeien in de portemonnee van de inwoners.

Ik sta voor een kleine maar faciliterende overheid en dat wil zeggen minimale regelgeving om zaken simpel te houden, en vrij van overbodige bureaucratie maar taken die we het best zelf uit kunnen voeren moeten we ook uitvoeren en daar hoort ook het afval ophalen bij ieder perceel bij en dan vol inzetten op nascheiden. Ik ben er van overtuigd dat wanneer we het beschikbare budget voor Hengelo efficiënt inzetten we een heleboel geld vrij kunnen maken voor belangrijke zaken zoals armoede bestrijding en daarbij denk ik aan een veel betere ondersteuning van de stichtingen en voedselbanken die zich daar nu voor inzetten en dat moeten doen zonder enige vorm van hulp of subsidie vanuit hun gemeente. Ook de zorg kan vele malen efficiënter wanneer overbodige lagen in het management eruit gesneden worden. Hoe korter de lijntjes hoe effectiever en goedkoper de zorg. Dit alles wil ik samen met mijn partijgenoten mogelijk maken, en daar heb ik de stem en het vertrouwen van de inwoners van Hengelo voor nodig. Ik zou zeggen kiest u maar, Gaat u voor aanpakken, of gaat u voor doormodderen?

~Everwijn Overberg, nr 15 op de kieslijst voor Lokaal Hengelo”

21 maart 2018 is het zover en mag u kiezen, maar tot die tijd zitten we in ieder geval nog opgescheept met het huidige college en raad. Laat daarom nu alvast uw stem horen voor wat betreft de Woekercontainer en teken hier de petitie!

 

Reaguur dan!

Close

PASSWORD RESET

REGISTER


LOG INWordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux