Het laatste nieuws in Hengelo hier het eerst!

, / 2658 0

Kinderarbeid in wijk Groot Driene

SHARE

Vandaag, terwijl ik me klaarmaakte om de boodschappen voor deze week in te gaan slaan bij Jumbo Leussink in het winkelcentrum Groot Driene, werd mijn aandacht getrokken door een bord aan de muur van het pand waar Tuunte in heeft gezeten. Ik liep er naartoe en mijn kaak viel bijna op mijn knieën bij het lezen van wat erop stond. Voor wie de exacte tekst wil lezen, wil ik u verwijzen naar de foto hier links en er even op te klikken voor de grote versie. De strekking is in ieder geval dat Wijk Groot Driene op zoek is naar kinderen vanaf 12 jaar om het daar in overvloed aanwezige zwerfafval op te ruimen.

Naast het feit dat dergelijke zaken een taak is van de gemeente, waar wij als inwoners van Hengelo een arm en een been voor betalen middels de gemeentelijke belastingen stoor ik mij voornamelijk dat het hier daadwerkelijk kinderarbeid betreft. Vanaf 13 jaar mag er worden bijverdiend volgens de website van CNV vakmensen, dus hetgeen wat er op dat bord staat mag in ieder geval per definitie niet!

Het (zwerf)Afval stijgt de mensen aan de lippen

Nou kom ik vrijwel dagelijks op Groot Driene en zie ik dus zelf ook wel de ongelooflijke puinzooi aan afval die zich daar ophoopt bij de milieu eilanden, en omringende grasveldjes, dus kan ik heel goed begrijpen dat Wijk Groot Driene daar iets aan wil doen, maar ten eerste misbruik je daar geen kinderen voor en ten tweede zijn er voldoende mensen zonder werk die dit zouden kunnen doen. Uiteraard wel voor een normaal salaris. De rekening hiervoor dient bij de gemeente te worden neergelegd, daar wij als inwoners van Hengelo hier al stevig voor in de buidel tasten.

Vragen in de raad

Raadslid Leo Janssen van Lokaal Hengelo heeft al aangekondigd vragen te gaan stellen in de gemeenteraad hieromtrent. Zelf ga ik morgen contact opnemen met Wijk Groot Driene om ze te wijzen op het feit dat wat ze willen niet mag, niet wenselijk is en een taak van de gemeente is. Tegelijk bereiken ons geluiden dat hetzelfde inmiddels al gaande is in de wijk Hasseler Es. Ook hier gaan we uitzoeken of het hier kinderarbeid betreft, want wat ons betreft mag Hengelo niet zo laag zinken om het afval probleem gecreëerd door de gemeente middels DIFTAR en omgekeerd afval inzamelen op te laten lossen over de ruggetjes van kinderen. Laat kinderen kind zijn is ons devies!

Wordt vervolgd…

Reaguur dan!

Close

PASSWORD RESET

REGISTER


LOG INWordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux