Het laatste nieuws in Hengelo hier het eerst!

, / 960 0

Kick-off het eerste lijsttrekkersdebat bij Hengeloos Peil

SHARE

Het zal u niet verbazen dat ondergetekende vanavond aanwezig was bij het allereerste lijsttrekkers debat van de verkiezingscampagne voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018, bij Hengeloos Peil. We zouden in gebreke zijn gebleven als we daar geen verslag van zouden doen, dus bij deze een overzicht, zoals u van ons gewend bent. Rauw en ongezouten.

Het PvdA en de Godwins

Allereerst was er het PvdA in de vorm van Marie-José Luttikholt die nog eens ten beste gaf ons te tonen waarom haar partij landelijk gereduceerd is tot een schamele 9 zetels. De partij die ook wel bekend staat als de partij van de Godwins, een linkse dooddoener, deed de naam eer aan want ook bij de discussie over de binnenstad moest er vanavond weer de tweede wereld oorlog worden bijgesleurd en dit keer wist mevrouw Marie-José Luttikholt met droge ogen te melden dat wat er mis was in het hart van de binnenstad kwam omdat tijdens de tweede wereldoorlog dat hart was weg gebombardeerd(Echt, ik verzin het niet, ze zei het echt!). Blijkbaar is het mevrouw Marie-José Luttikholt ontgaan dat in de jaren 80 en 90 Hengelo een van de gezelligste centrums had van het Oosten en zeker van Twente. Afgezien van dit feit was het tenenkrommend om de lijsttrekker van Pro Hengelo, Bas van Wakeren haar te zien bijvallen omdat ze “samen aan de transitie hadden gewerkt”. Alles is goed als het de aandacht maar afleidt van de echte pijn punten zal ik maar zeggen(zie verderop in dit artikel), zoals het feit dat zowel het PvdA als Pro Hengelo in de afgelopen 4 jaren echt niets voor elkaar kregen en dat als grotere partijen in  de raad.

Bomen knuffelen zonder visie

Ik heb het uiteraard over Jan Evers van Groen Links die alleen wist te vertellen dat ze gaan voor duurzaam. Hoe, wat, waar en waarom? Daar ging meneer niet op in. Hij kon wel erg goed ageren tegen de peiling van Tubantia alweer met Pro Hengelo’s Bas van Wakeren in zijn kielzog. Ook op de kwestie Beernink die nog aan bod kwam wilde niemand behalve Gerrit Megelink van Lokaal Hengelo een standpunt innemen. PvdA had geen idee(Ik citeer Marie-José Luttikholt.) Pro Hengelo houdt vast aan het geijkte plaatje wat de familie in de benarde positie heeft geplaatst om mee te beginnen. Jan Evers wilde er niet op in gaan, maar Gerrit Megelink wel die een beroep deed op de menselijkheid van de gemeente en vind dat deze de familie financieel tegemoet moet komen voor hetgeen ze ook heeft veroorzaakt. Kortom, veel gepraat, vrijwel niets van Groen Links.

Blaffen met Pro Hengelo

En blaffen dat deed de lijsttrekker van Pro Hengelo, Bas van Wakeren vooral naar het CDA in de vorm van zittend wethouder Elferink die er een potje van heeft gemaakt. Nou ben ik de laatste die de heer van Wakeren daar ongelijk in zal geven, maar als in je verkiezingsprogramma van de vorige verkiezingen staat als speerpunt dat er GEEN nieuw stadskantoor in Hengelo mag komen, deze er toch komt en je dan mee stemt en aftekent op de financiering ervan, moet je denk ik heel snel een toontje lager blaffen, maar zoals hierboven al eerder gesteld, alles is goed als het de aandacht maar afleidt van de echte pijnpunten en die zijn toch echt dat Pro Hengelo gewoon in 4 jaren oppositie helemaal niets voor elkaar heeft gekregen, om maar niet de kans op het pluche te verspelen bij de aanstaande verkiezingen.

Het debuut van Gerrit Megelink van Lokaal Hengelo

De nieuwe lijsttrekker van Lokaal Hengelo Gerrit Megelink had vanavond zijn vuurdoop en deed dit met glans en waardigheid. Waar anderen Godwins, en afgeven op de rest nodig hadden(Of gewoon weigerden erop in te gaan) legde Gerrit Megelink gewoon de vinger op de zere plek en dat is dat de politiek weer terug moet naar de inwoners. Dat de gemeente niet luistert naar het volk dat ze pretendeert te vertegenwoordigen en dan ook niet verbaast moet reageren dat zaken niet gaan zoals men wenst. Voorbeeld daarvan is uiteraard het afvalbeleid, maar Megelink gaf ook heel terecht aan dat het ontbreekt aan visie voor de binnenstad. Wel hoopt ondergetekende dat de altijd vriendelijke Megelink in de aanloop naar de verkiezingen nog iets meer haar op de tanden kweekt, want hij is nog wat te lief in de debatten. Al met al een prima debuut voor deze nieuwkomer, dat smaakt naar meer!

Wordt ongetwijfeld vervolgd, maar eerst kijken we nog met spanning uit naar wat er morgen binnen het CDA in Hengelo gaat gebeuren!

Reaguur dan!

Close

PASSWORD RESET

REGISTER


LOG INWordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux